Twee facties vechten al meer dan 50 jaar over de controle van de planeet. Dit heeft ertoe geleid dat de planeet compleet verwoest is. De Global Defense Initiative (GDI), een alliantie van vooruitstrevende naties staat lijnrecht tegenover de Brotherhood of Nod (Nod), een thuisloze terroristische organisatie. Alsof dit nog niet genoeg is, wordt de wereld verteerd door Tiberium, een groen kristal van buitenaardse komaf. Tiberium bevat een bron van grenzeloze energie die tegelijkertijd leidt tot een natuurramp. Indien de controle op Tiberium niet heel secuur gebeurt, kan het goedje het einde van de wereld betekenen.

Het is inmiddels 2047, en tijdens deze meest heftige en geweldadige strijd tussen de GDI en Nod, blijkt dat ze niet de enige twee partijen zijn die uit zijn op Tiberium. Een derde factie dient zich aan...de Scrin.

De Scrin leven al eeuwen in het zonnestelstel, verborgen achter asteroiden die rondom de planeet Neptunus zweven. Zij wachtten rustig af terwijl de mensheid streed voor beschaving en nieuwe landen. De Scrin hielden zich koest toen de mens de eerste radiosignalen het heelal instuurden, zeiden niets toen de eerste atoomproeven gehouden werden of toen de eerste raket naar de maan schoot. Zij wachtten op een signaal, en dit kregen ze tijdens de heftige Third Tiberium War. Hiermee werd het ruimteschip van de Scrin weer geactiveerd, ontwaakten de bemanningsleden en werd koers gezet richting aarde.

Wanneer de Scrin op aarde aankomen, landden ze in de door Tiberium geinfecteerde vlaktes die door de GDI zijn bestempeld als Red Zones. De Scrin gaat in de aanval tegen de GDI en Nod, en dit gaat gepaard met brute kracht. Alles wordt door dit alien ras ingezet om Tiberium te verkrijgen. Gedurende de game zal het verhaal steeds duidelijk naar voren komen en wordt er ingegaan op de relatie tussen dit ras en het groene goedje.

Daar waar de GDI en de Nod een mix zijn va nieuwe en klassieke features, zijn de Scrin een compleet nieuw ras met eigen units, structuren en strategieen. De ontwikkelaar heeft innovatieve unit design en gameplay aan dit ras toegevoegd.

Basic Scrin units include swarms of flying razor blades called Buzzers that serve as the front line infantry, hordes of Disintegrator drones that use short range laser cutting torches to disassemble enemy units, insect-like Shock Troopers, and vehicles like the Seeker tank that fire plasma bursts at vehicles and aircraft.  Mid-game units like the liquid Tiberium spewing Corrupter and the Tiberium guzzling Devourer Tank make life interesting for GDI and Nod players as the Scrin player techs up to gain access to his or her powerful late game units. Specialized infantry include the Assimilator – basically an engineer – and the Mastermind, a nasty high end unit capable of teleporting allied units from place to place and taking over and directing enemy units and structures.

Uiteraard hebben de Scrin ook een paar mooie voertuigen tot hun beschikking. Hierbij is het moederschip de slagroom op de spreekwoordelijke taart. Dit moederschip vliegt heel erg traag, maar als de speler er in slaagt het over een vijandige basis te laten vliegene en in de juiste positie kan manoevreren dan is het voor de tegenpartij "game over".

De Scrin technologie is zeer geavanceerd. Om hun basis op te bouwen maken ze gebruik van ruimte en tijd en laten ze versterking warpen vanuit de ruimte. Toppunt hiervan is de Rift Generator, een superwapen dat rifts in de de ruimtetijd maakt in een gebied van de vijand waardoor vijandige units en structuren erin worden gezogen en de ruimte in worden geslingerd. Aangezien de Scrin een zeer hechte band heeft met Tiberium zijn veel wapens en units op die stof gebaseerd.

Krachten van de Scrin zijn te vinden krachtvelden die zij om hun units kunnen plaatsen, het verplaatsen van hun troepen naar andere dimensies om ze te beschermen tegen vuurkracht van de tegenstander en de kracht om Ion stormen op te roepen. Zo blijkt wel dat de Scrin een waardige derde factie zijn die extra diepgang zal geven aan Command & Conquer 3: Tiberium Wars. Schrijf je voor meer info in op de C&C3 nieuwsbrief in en vergeet niet alle nieuwe screenshots te bekijken op de gamepage!