De Nintendo Switch is ruim 114 miljoen keer verkocht

De Nintendo Switch is ruim 114 miljoen keer verkocht

De Nintendo Switch is tot op heden 114,3 miljoen keer over de toonbank gegaan.

Dat meldde Nintendo bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers (via VGC). In het vorige kwartaal stond dat aantal nog op 111 miljoen verkochte exemplaren. De omzet van de Japanse spelontwikkelaar ging in de eerste zes maanden van het huidige fiscale jaar met vijf procent omhoog naar 649,9 Miljard Yen. De nettowinst ging met 34 procent om hoog naar 230,4 miljard Yen.

In de periode van drie maanden die op 30 september eindigde verkocht Splatoon 3 7,9 miljoen keer. Daarmee is het de snelst verkopende Switch-release tot nu toe. Splatoon 3 wordt gevolgd door Nintendo Switch Sports (6,15 miljoen), Mario Kart 8 Deluxe (3,07 miljoen) en Kirby and the Forgotten Land (2,61 miljoen). Laatstgenoemde is daarmee de best verkopende Kirby-game aller tijden. Dit is per 30 september de lijst met de meest verkochte Nintendo Switch-games:

1. Mario Kart 8 Deluxe – 48.41m
2. Animal Crossing: New Horizons – 40.17m
3. Super Smash Bros. Ultimate – 29.53m
4. Legend of Zelda: Breath of the Wild – 27.79m
5. Pokemon Sword/Shield – 25.37m
6. Super Mario Odyssey – 24.40m
7. Super Mario Party – 18.35m
8. Pokemon Brilliant Diamond/Shining Pearl – 14.92m
9. Ring Fit Adventure – 14.87m
10. Pokemon Let’s Go – 14.81m

Nintendo verwacht in de toekomst minder Nintendo Switch-consoles te verkopen. Het bedrijf verwacht in het huidige fiscale jaar 19 miljoen Switches aan de man te brengen. Dat is 9,8 procent minder dan het vorige jaar. Eerder voorspelde men nog 21 miljoen Nintendo Switch-consoles te kunnen verkopen. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Snoop213 Ik ben bang dat een nieuwe switch net zo'n grote flop gaat worden als de WiiU. De switch is een goed apparaat. We hebben alleen een krachtiger model nodig die ons betere graphics laat zien. Maar Nintendo kennende gaan ze weer een of andere gimmick verzinnen die totaal niet aanslaat bij het grote publiek. De opvolger heet SwitchU. Moeder Truus weet niet wat het verschil is tussen de Switch en de SwitchU dus zij koopt maar de goedkopere Switch voor haar kinderen. Zolang zij maar Fortnite kunnen spelen is het goed.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@ShadowKiller ja echt! Zo'n gimmick als een witte afstandsbediening in je hand waarmee je op het scherm kunt wijzen maar ook mee kunt tennissen en dansen. Nee, dat zou zeker niet aanslaan bij het grote publiek. Fortnite, dat op elk device met scherm speelbaar is, dat is een veel veiligere keuze. En een hele dikke GPU met 8K raytracing, want dat heeft altijd gewerkt voor Nintendo. ;)

0
test

@ShadowKiller Nouja de Wii U was natuurlijk een veel te vroeg uitgebrachte tussenvorm tussen de Wii/DS en Switch. Ja je kan handheldmode spelen op de bank, maar je neemt m nergens mee naar toe. Overigens vond ik het een prima apparaat, maar inderdaad: destijds wist afgezien van een aantal Nintendofans niemand dat het apparaat bestond. Das een beetje langs iedereen heengegaan.

0

@Snoop213 Weet ik niet. De richting die men is opgegaan is om de Switch als een thin client te gaan gebruiken. En... dat is wel een beetje de toekomst eigenlijk, of je dat nu wil of niet. Streamen in plaats van alles op eigen ijzer draaien. In zekere zin is Nintendo onbedoeld ook hier weer een beetje een voorloper denk ik. Als ze een opvolgend systeem zouden maken dan zou het me niets verbazen als dat thin client model de norm wordt in plaats van de uitzondering. Goedkope hardware, lager stroomverbruik, je moet alleen een degelijke internet verbinding hebben om je games te spelen.

0
test

Ongelofelijk. En dat zonder echte grote krakers. Of ja blijkbaar geen grote krakers voor mij dus. Hahaha Maar dit is echt knap. En stel dat ze nog 3 jaar met de switch doen en dan gaan vervangen en elk jaar kunnen blijven aan 15 tot 20 miljoen begrippen dan gaat dit echt een enorme succes zijn. En ik denk dat de Zelda games nog behoorlijk wat gaan betekenen. En vooral de nieuwe main game. De remasters allemaal zijn wel leuk maar dat is meer voor de mensen die al een switch hebben. De nieuwe zelda zal ook weer een boost aan de console gaan geven. Daarom snap ik ook niet dat Nintendo niet in deze komende 3 jaar zo massaal groot gaat uitpakken.zorgen dat er allemaal games uitkomen die mensen willen. Het lijkt daar in ieder geval niet op. Zelda komt al maar ook nieuwe Mario, nieuwe Mario kart, nieuwe Metroid Prime( ja die is aangekondigd maar verder niks bekend of die eigenlijk nog echt komt) en zo nog wat games. Zorgen dat er grote software titels komen. Pokemon zal ook wel gaan geleden maar dat momentum, als ze dat vasthouden, dan wordt het een succes die nog lang duurt voor het ingehaald kan worden. Met sterke software komen ze wel aan20 miljoen per jaar. Minstens 4 grote titelen in een jaar en dan een berg leuke kleine games ook van die franchises. Laat een klein team nu gewoon een super Mario bros 4 maken ofzo. Lekker een eshop game. In oude stijl maar wel lichtelijk modern. En noem zo maar op. Breng een eigen officiele mod uit van de eerste zelda of zulke dingen. Dat de eerste zelda een nieuw verhaal krijgt. Ik zou het wel weten. Men moet groter denken, maar ook kleinere en met simpele kleine kortere games voor een paar euro. Daar heb je geen mega team voor nodig en toch maak je de fans wel blij met kwaliteit voor een klein bedragje.

0
test

@watashi wa maurice desu. Super Mario Bros. 4 bestaat echter al heel lang. Dat is namelijk Super Mario World, die destijds voor de SNES uitkwam. In Japan heet het dan ook Super Mario World: Super Mario Bros. 4.

0
test

@Robert-Frans Nee dat is dus enkel in Japan In het westen heeft super Mario world nooit super Mario bros 4 geheten Nintendo zou er echt wel mee weg komen als ze een super Mario bros 4 maken. Dat is met super Mario bros 2 ook al gelukt. Maar goed dat ze dan deel 5 doen. Ik wilde maar zeggen dat ik niet snap dat ze niet veel kleinere teams op het hele eshop gebeuren gooien. Leuke kleine games maken van franchises die al langer bestaan. Daar is nog genoeg mogelijk. En kost niet zoveel moeite omdat veel tools bestaan voor zulke dingen.

0

@watashi wa maurice desu. Ik heb me anders tot nu toe top vermaakt met heel wat grote krakers! Wat een goed apparaat is het!

0

Aanbevolen voor jou