Microsoft's aankomende paradepaardje, de Xbox 360, houdt de gemoederen maar bezig. Ook één van Amerika's grootste kranten de New York Post heeft onlangs haar zegje mogen doen, wat waarschijnlijk grote gevolgen zou kunnen hebben voor de verkoop van de Xbox 360. Volgens de NY Post kost een volledige Xbox 360 ervaring honderden, zo niet duizenden euro's, meer dan wat een huidige console op dit moment kost. "Ga daarom voor een huidige console en koop de 360 nog niet" is het advies van de Amerikaanse krant. Om dit standpunt te verduidelijken heeft de NY Post vijf (enigszins discutabele) argumenten bedacht waarom je in deze tijd van hypes en hoge verwachtingen (nog) geen Xbox 360 aan moet schaffen.

Allereerst heeft men het over de prijs. Het Core systeem (wat honderd euro goedkoper zal zijn dan het Premium-pakket en zo'n €299 gaat kosten) zal geen backwards compatabilty hebben, wat betekent dat oudere games zoals Halo niet zullen werken. De reden hiervoor is omdat je een update moet downloaden, die je op de harde schijf op moet slaan. Een harde schijf die de Core-uitvoering derhalve niet zal hebben. Met andere woorden, veel ouders die een Xbox 360 zullen aanschaffen voor zoon- of dochterlief gaan voor het goedkope pakket en worden dus voorgelogen, zo stelt de Amerikaanse krant.

Verder vind men dat het huidige aanbod aan games niet interessant genoeg is om op dit moment een 360 te kopen. Verwacht wordt dat er zo'n 200 backwards-compatible games zullen verschijnen, in totaal zijn er zo'n negentien voor de 360 zelf. Populaire nieuwe games zoals "50 Cent: Bulletproof" en "The Warriors" zullen niet eens werken op de 360, zo stelt de NY Post.

Als derde punt noemt men het gemis aan concurrentie. Niemand weet wat de PlayStation 3 en de Nintendo Revolution ons gaan brengen volgend jaar. Een voordeel is wel dat als deze next-gen consoles op de markt komen, de 360 in prijs zal verlagen.

De verborgen kosten is het vierde punt wat men wil aankaarten. De NY Post is van mening dat de mooie graphics zeker één van de pluspunten van de console is, maar om deze in volle glorie te aanschouwen ben je volgens hen een high-definition TV nodig, wat uiteraard ook weer de nodige centen kost.

Als laatste noemt de NY Post het feit dat de oude consoles nog lang niet afgeschreven hoeven worden. De eerste Xbox en de PS2 verkopen nog steeds heel goed voor een prijs van €149 en de GameCube gaat zelfs als voor zo'n €99 over de toonbank, in alle gevallen een stuk goedkoper dan de 360. Erg logisch allemaal als je het ons vraagt. Don't believe the hype — and don't buy the Xbox 360.

Oh, it's an amazing console, don't get us wrong. Plugged into a high-definition television set with a booming sound system, it's amazing, a wonderland of sights and music. But that's the part of the problem. To get the full Xbox 360 experience, you need to spend hundreds — perhaps thousands — of dollars. All that for a machine that won't play the hot games this season, like "Star Wars: Battlefront II" and "50 Cent: Bulletproof." Save your cash, and skip the frenzy.Al met al is de NY Post van mening dat je zuur verdiende centen beter gespendeerd kunnen worden aan een PS2 of Xbox, die weliswaar wat verouderd zijn, maar daarom ook de beste games tot dusver kunnen laten zien. De 360 is zeker een goede console, maar voor de echte mooie games is het beter om nog een halfjaar te wachten, aldus de krant. Wil je meer lezen over dit artikel, dan moet je hier even kijken.