Nieuws
Spider-Man Peter Parker

Insomniac geeft meer informatie prijs over de rol van Peter Parker in Spider-Man voor PS4

En gebruik van "balls" werd afgeraden

Geschreven door Arran Winmai op
In een interview vertellen de creative director en scriptschrijvers over Spider-Man en de rol van Peter Parker.

In een interview met Game Informer vertellen creative director Bryan Intihar en scriptschrijvers Christos Gage en Jon Paquette meer over Spider-Man, maar vooral ook over zijn alter ego, Peter Parker.

Peter Parker is in deze game 23 jaar oud en net klaar met zijn opleiding. Op 15-jarige leeftijd werd hij gebeten door een radioactieve spin, maar ondertussen heeft hij zijn krachten al goed onder controle. Kort gezegd zit zijn leven als Spider-Man wel goed. Voor de andere helft is dat echter niet het geval.

Spider-Man

Peter worstelt met een studieschuld, een gebrek aan geld en een zoektocht naar een baan. Als hij aan het begin van het spel het raam uit springt om als Spider-Man de held uit te hangen, wordt er een briefje onder zijn deur door geschoven waarin staat dat hij zijn huurachterstand moet betalen of anders het huis uit moet.

Insomniac heeft nauw samengewerkt met Marvels executive creative director Bill Roseman en hij vertelde dat "de beste Spider-Man-verhalen die zijn waar de werelden van Peter Parker en Spider-Man met elkaar botsen". "Het is ook belangrijk dat de twee als geheel verschillende personages aanvoelen" vertelt Intihar. "Spider-Man is zelfverzekerd en gaat vol overtuiging aan de slag. Peter Parker worstelt met zijn woorden."

Spider-Man Peter Parker

Paquette en Gage geven ook meer details over het script van het spel. Het script heeft nu rond de 400.000 woorden, maar ze hebben ruim het dubbele geschreven. Volgens Paquette zou het, als het een boek was, zo'n 3.333 pagina's bevatten. Ook mochten ze niet schelden, maar werden ze ook afgewezen toen ze suggereerden dat Peter of MJ "balls" konden zeggen.

Het spel speelt zich af in oktober en het gehele verhaal vindt plaats in een paar weken tijd. Als klein detail om de passage van tijd duidelijk te maken veranderen personages hun kleding als de speler vordert in het verhaal. Bovendien veranderen inwoners van New York op verschillende wijze op Spiuder-Man en verandert dit gedurende het spel. Sommige fans stoppen de held voor een selfie of geven hem een high-five, maar soms wordt hij ook gezien als een crimineel die de oorzaak is van alle problemen in New York.

Spider-Man kan gespeeld worden vanaf 7 september exclusief op PlayStation 4. Gameplaybeelden kunnen hier gevonden worden.

Dit artikel delen:

Lees meer

Light Machine Gun op komst voor Fortnite: Battle Royale Rapper Ice T hint naar Gears of War-aankondiging deze week
0

Reacties op: Insomniac geeft meer informatie prijs over de rol van Peter Parker in Spider-Man voor PS4

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.