Ik kan me nog goed de discussies tussen aanhangers van 3Dfx (nog met hoofdletter 'D') en Nvidia herinneren. De onbekende TNTkaart had het toen nog maar moeilijk om tegen de goed geplaatste Voodoo-kaart op te boksen. En wie had toen ooit kunnen denken dat de zo populaire fabrikant van de Voodoo-chipset ooit nog in de handen zou vallen van zijn grootste concurrent?

Veel mensen verwijten de val van 3dfx vooral aan het moment dat het bedrijf zelf besloot om kaarten op de markt te gaan brengen. Populaire fabrikanten als Creative en Guillemot werden daardoor direct verplicht om over te stappen naar de toen nog onbekende Nvidia-chipset.

Over de turbulente historie van Nvidia heeft Firingsquad een artikel geschreven waarin ze de complete tijdslijn nog eens bekijken.With Direct3D, Microsoft nearly killed NVIDIA. PC OEMs refused to produce boards with a non-Direct3D compliant chip, and NVIDIA's engineers knew they could not come up with a completely new polygonal 3D accelerator and bring it to market in time. The company retreated from the public interest and was forced to lay off several employees.