De Electronic Entertainment Expo was eens dé beurs waar iedereen die gaming in het algemeen een warm hart toedraagt naar uitkeek. Een enorme beursvloer in het Los Angeles Convention Center, gepaard met duizenden games, brullende muziek en wulpse dames maakten dit evenement tot een happening op zich. Helaas ging het dit jaar qua show flink bergafwaarts met de E3. Het geheel werd te duur en de show slinkte tot een kleine bijeenkomst van verschillende ontwikkelaars en uitgevers in Santa Monica.

De getergde E3 staat weer een revisie te wachten, aldus verschillende insiders, waaronder Microsoft's Jeff Bell. Het is praktisch zeker dat de E3 volgend jaar niet meer plaats zal vinden in LA en locaties als Las Vegas en New York worden genoemd als nieuwe toevluchtsoorden. De Entertainment Software Association zal zich nog buigen over een definitieve revisie, maar verandering is zo goed als zeker. De Barker Hanger tijdens de laatste E3 geeft aan dat er wel veel vraag is naar een centrale beursvloer, dus het is goed mogelijk dat de volgende E3 weer die opzet zal krijgen.

Het is te hopen dat de E3 weer iets van zijn vorige glorie terug krijgt. Het evenement was het hoogtepunt in de anders droge zomer wat videogames betreft en het geheel was een belangrijke pijler van de industrie op zich.