Vorige week kondigde Nintendo de DSi aan. Een DS, maar dan met ingebouwde camera's en een groter scherm. Het nieuws krijgt echter een staartje, want vandaag laat Nintendo via een persbericht weten dat de nieuwe DSi niet regiovrij zal zijn, in tegenstelling tot de DS die dat wel is.

Volgens de Japanse fabrikant heeft dit alles te maken met de functionaliteit van de DSi. Doordat men van plan is in de toekomst gebruik te gaan maken van specifieke communicatiemogelijkheden vanuit de DSi zelf, zal het niet mogelijk zijn om de DSi wereldwijd te gebruiken. Het is de bedoeling dat iedere DSi namelijk op maat gemaakte services voor iedere regio levert. Tevens wil Nintendo via bijgeleverde software een betere leeftijdscontrole, wat ook weer verschilt per regio.

Nintendo haastte zich er wel bij te zeggen dat 'oude' DS-software wel regiovrij is en je deze dus op iedere DSi kunt afspelen. Alleen nieuwe DSi-software, zoals downloadbare games en specifieke DSi-cartridges, zullen regiogebonden zijn. Je kunt straks wel wereldwijd met je DSi op het internet surfen en met je vrienden bestanden, zoals foto's, uitwisselen.