Sega heeft vandaag een nieuwe platformgame in het Sonic universum aangekondigd. Vreemd genoeg speelt het beroemde blauwe egeltje hierin niet de hoofdrol, deze is weggelegd voor Shadow the Hedgehog, één van Sonic's tegenstanders. Shadow the Hedgehog maakte zijn debuut in Sonic Adventure 2.

Shadow the Hedgehog vertoont qua speelstijl opvallende gelijkenissen met de Sonic spellen. Zo zal ook hierin snelheid centraal staan. Via diverse rails en afdalingen, raas je met een razendsnel tempo door de levels heen. Nieuw is echter dat Shadow de beschikking over een aantal vuurwapens heeft. Ook de spelomgeving is een stuk grimmiger geworden. De felle, primaire kleurtjes uit de Sonic spellen zijn ingeruild voor een ietwat sobere maar sfeervolle aankleding.

Een releasedatum of platformen zijn voor Shadow the Hedgehog nog niet bekend, screenshots zijn er evenmin. Er is echter wel een trailer die al wat ingame beelden laat zien. Dit fimpje weegt een 53 MB en is te downloaden bij Worthplaying. Het filmpje wordt vooraf gegaan door een historisch overzicht van eerdere Sonic games, pas halverwege krijg je de beelden van Shadow the Hedgehog te zien.