De casual gamer speelt al snel twintig uur per week | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

WebgamebedrijfMacrovision Corporation heeft een onderzoek gehouden naar het fenomeen casualgamer, die mensen die wel eens een spelletje via Internet spelen. Wat blijkt?Die mensen spelen al snel twintig uur per week. Dit in scherp contrast met hetidee dat de casual gamer zo nu en dan een spelletje speelt in de pauze.

Hetonderzoek is gehouden onder 789 casual gamers die spelletjes spelen via één endezelfde spelletjeswebsite. Het onderzoek is uitgevoerd om adverteerders eengoed beeld te geven van de casual gamer. Zo is 71% van de ondervraagden vrouw, 28%tu en de 50 en 60 jaar en zijn favoriete hobby’s huisdieren, reizen, winkelenen tuinieren. Hier kunnen adverteerders natuurlijk goed op inspelen.

37%van de ondervraagden speelt meer dan 9 keer weer week en 66% zegt dat elkespeelse ie wel minstens een uur duurt. Opvallend is dat het spelenvoornamelijk ’s nachts gebeurd, namelijk 73% speelt ’s nachts en 53% in hetweekend. Favoriete genres zijn puzzel-, kaart-, strategie- en actiespelletjes.Positief voor de gamespers is dat 67% reviews leest en 46% daarvan beïnvloed zegtte worden.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou