De Nationale Dag van de Lol, bij veel mensen eerder bekend als Nationale Kutdag, is weer voorbij. Op één april nemen de lolbroeken ongeveer iedereen die ze tegen komen in de maling. Zelden zitten er zoveel veters los als op de eerste van april. Bij Artis, Burgers Zoo en Blijdorp stond de telefoon roodgloeiend met mensen die op zoek waren naar Dhr. de Leeuw.

Ook als nieuwsposter hebben we het zwaar aan het begin van april. Want welk nieuws is betrouwbaar en wat is bullshit? Een goede één april grap is dermate ongeloofwaardig, dat hij alleen mensen doet foppen die zich niet realiseren welke dag het is. Sommige mensen hebben dit echter niet door en maken 'grappen' die evengoed gewoon 'echt' zouden kunnen zijn. Wij zetten de beste pogingen tot humor van gisteren, even voor je op een rijtje.

Halo 2 Advertenties Bungie pakt elk jaar weer uit met een aantal leuke 1 april grappen en ook dit jaar is dat niet anders. Zo post men dat Halo 2 vol met adverenties zal zitten, vergezeld van een aantal grappige screenshots. Ook krijgt Pimps at Sea, misschien wel de beste 1 april grap allertijden, wederom een staartje. Twee hoofden in World of Warcraft Ook bij Blizzard weet men wel wat van 1 april grappen. Zo herinnert iedereen zich nog wel dat men plotseling de 'Pandaren' als nieuw speelbaar ras in Warcraft III introduceerde. Vandaag is het de beurt aan de Two Headed Ogre die in World of Warcraft aanwezig zal zijn. Vooral de naamgevingsconventies zorgen voor leuke complicaties. CaRPG van Larian Ook onze zuiderburen van Larian Studios hebben humor en onze nieuwsposter Jaap van Nes trapte erin. De aankondiging van CaRPG, een role playing game met auto's, was dan ook niet geheel onaannemelijk te noemen en eigenlijk een enigszins misplaatste grap. Zelfs als je bewust bent van 1 april, moet je even nadenken of het werkelijkheid of fictie betreft. The Godfather: 2072 GameSpot liet zich ook weer van zijn beste kant zien en maakte de nieuwe Godfather-game van EA bekend: Godfather 2072. Marlon Brando blijkt een cyborg te zijn in dit toekomstige gangster-epos. Tot Slot

Natuurlijk zijn dit nog lang niet alle grappen. De meeste grappen zijn echter zo extreem en kort-door-de-bocht dat het geen grap meer te noemen is. Vooral fansites van specifieke games postten vandaag de grootste onzin. Zo zou Half-Life 2 ineens gebruik gaan maken van de Serious Sam 2 engine en zal deze volgens een andere site gratis op het internet verschijnen. De makers van Multi Theft Auto kiezen ervoor om een Solitaire MMORPG te maken, ook eens wat anders. Een collega-gamesite werd zelfs tijdelijk een biersite, met de nodige dronkenpraat van dien.

Gelukkig kunnen we morgen weer alles normaal als waarheid aannemen - mits de mensen in de andere tijdzones bijtijds van ophouden weten.