Voor diegenen die nog niet genoeg MODs voor Half-Life hebben gezien, is er weer eentje bijgekomen: Day of Defeat. Dit is echter een speciaal geval: als er 1 MOD is die ooit Counter-Strike van de troon zou kunnen verstoten is het deze wel. Waar gaat het nu over ?

Day of Defeat speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Je kunt kiezen tussen de Axis en de Allies. Elke kant heeft z'n eigen specifieke wapens, met z'n eigen kenmerken. Wel zijn de wapens behoorlijk nauwkeurig (zeker in vergelijking tot Counter-Strike). De models van de wapens zijn goed uitgewerkt (vergelijkbaar met CS).

De maps zien er ook al behoorlijk goed uit. Er zijn er een paar bij die niet echt goed zijn (dod_dam bijvoorbeeld) maar er zijn er ook bij die je rustig 3 uur achtereen kunt spelen zonder verveeld te raken. dod_omaha is zo een map. Zoals de naam doet vermoeden word hierin de bestorming van de Geallieerden op het Franse strand (toen bezet door de Duitsers) nagebootst. Echt heel erg verslavend deze map, waarin het de bedoeling is om 2 grote kanonnen (achter de Duitse linies) te vernietigen met TNT.

Ook zijn er TFC-achtige maps bij, zoals Caen. Hierin is het de bedoeling dat je alle flags capt die doorheen het level staan verspreid, zodat goede teamplay een must is. Ook staan hier tanks en grote, vaste machineguns die je beide kunt bedienen !

De playermodels zijn ook niet slecht, maar echt goed zijn ze nog niet. Niet dat het storend is, maar gelukkig is het team wel druk bezig om ze te verbeteren.

Blijkbaar hebben meer mensen deze MOD opgemerkt, want binnen enkele dagen waren er 180 servers in de lucht !

Ik zou zeggen: download de MOD, want ik denk dat hij echt hoge ogen gaat gooien.Klik hier voor de officiele Day of Defeat site. Klik hier om Beta 1 DoD voor Windows client te downloaden. Klik hier om Beta 1 DoD voor Linux Server te downloaden.