Computer Entertainment Supplier's Association (CESA) heeft vandaag de datum bekend gemaakt van de Tokyo Game Show 2005. De drie dagen die de beurs zal beslaan, zijn 16, 17 en 18 september. De eerste dag hiervan is enkel bestemd voor de (inter)nationale gamepers en de overige twee dagen kunnen ook 'gewone' mensen de beurs bezoeken.

Naast de E3, de Game Stars Live en ECTS, is de Tokyo Games Show één van de grootste gamebeurzen, waarop vooral Sony de kans grijpt om diens producten aan te prijzen. Vorig jaar vertoond de Japanse firma de PSP voor het eerst op de Tokyo Game Show en de kans is natuurlijk groot dat men dit jaar de Playstation 3 in de schijnwerpers zet.Het aantal bezoekers dat op de beurs verwacht wordt ligt nu nog rond de 160.000, maar zal bij een eventuele aanwezigheid van de Playstation 3 absoluut hoger zijn. Het oude record in bezoekersaantallen staat op 163,866 uit het jaar 1999. In 1999 toonde Sony de Playsation 2 voor het eerst aan het publiek.

Op de beurs hoeven we waarschijnlijk niet meer informatie over de volgende console van die andere Japanse consolemaker te verwachten, sinds Nintendo de afgelopen jaren ook al niet van de partij was op de Tokyo Game Show. De organisatie van de beurs hoopt dat de nadruk vooral op mobiele en online games gelegd zal worden, daar deze twee facetten van de games-industrie in Japan momenteel enorm populair zijn.