Dataminer vindt mogelijk bewijs voor nieuw Switch-model

Dataminer vindt mogelijk bewijs voor nieuw Switch-model

Een dataminer is mogelijk aan informatie over een nieuw model van de Nintendo Switch gekomen.

SciresM is een relatief bekende dataminer en hacker, en meldt op 4chan (via ResetEra) dat hij aan mogelijke informatie over een nieuw Switch-model is gekomen. Het model zou draaien op de Mariko SoC-chip en net zoals de standaard Switch zowel als handheld als tv-console kunnen functioneren.

Het nieuwe model zou de codenaam 'Aula' hebben. In de code van de huidige Switch zou deze codenaam meermaals worden genoemd. Daarbij zou het scherm zijn verbeterd - het zou mogelijk om een oled-scherm gaan, al weet hij niet zeker of het scherm een 4k-resolutie kan weergeven. Wel zou de console op televisies 4k ondersteunen. Ook zou het apparaat met een nieuwe docking station komen.

Tot slot zou het nieuwe model een betere koeling hebben en langer meegaan door verbeterde batterijen. De dataminer speculeert dat er mogelijk games in de maak zijn die beter draaien op de nieuwe console, vergelijkbaar met enkele games die voor de Nintendo DSi verschenen, of hoe sommige games er beter uitzien op de PlayStation 4 Pro ten opzichte van de reguliere PlayStation 4.

Belangrijk om te vermelden is dat bovenstaande informatie op geen manier officieel bevestigd is. Er gaan al jaren geruchten over een verbeterde versie van de Switch, maar vooralsnog heeft Nintendo niets aangekondigd. De Switch en Switch Lite verkopen nog altijd erg goed - in Japan en de Verenigde Staten is de hybride console constant het bestverkochte platform, net zoals in verschillende Europese landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk.

NIntendo Switch, Switch

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik ben normaal gesproken niet zo van de "geupdate consoles", maar ik speel relatief zo veel op m'n Switch dat ik een model met OLED scherm en betere batterij best zou willen overwegen. De optie voor 4k heb ik dan weer niet zoveel aan met mijn FullHD tv, dus zal het wel aan de prijs gaan liggen.

0
test

Zou tof zijn. Ik hoop dat de joycons er wel op geklikt kunnen worden.

0

Aanbevolen voor jou