Nieuws
CD Projekt Red

Data over CD Projekt Red-werknemers mogelijk gelekt

"We zijn bereid actie te ondernemen tegen partijen die de gestolen data delen"

Geschreven door Michel Musters op
Door de eerdere ransomeware-aanval op CD Projekt Red is mogelijk data over werknemers gelekt.

Dat heeft de ontwikkelaar via een statement bekendgemaakt. "We hebben meer informatie verkregen over de inbreuk en hebben reden om aan te nemen dat interne data die tijdens de aanval is verkregen circuleert op het internet. We kunnen de exacte inhoud van de data niet bevestigen, maar we geloven dat het mogelijk data over huidige en voormalige werknemers en aannemers bevat naast data over onze games."

Eerder dit jaar werd de Poolse studio achter games als Cyberpunk 2077 en The Witcher 3: Wild Hunt aangevallen via een ransomeware-aanval. Daardoor is naar verluid ook de broncode van bovengenoemde games uitgelekt.

CD Projekt geeft aan dat het op dit moment samenwerkt met "een uitgebreid netwerk van geschikte diensten" om de lek te onderzoeken. "We gaan al het mogelijke doen om de privacy van onze werknemers en alle andere partijen die hier onder vallen te beschermen. We zijn bereid actie te ondernemen tegen partijen die de gestolen data delen."

Dit artikel delen:

Lees meer

Test: Welke type gamer ben jij? Garden Story komt deze zomer uit
1

Reacties op: Data over CD Projekt Red-werknemers mogelijk gelekt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    WvA

    • 11 juni 2021 14:02
    Laat die mensen lekker met rust joh.. Doen ook maar gewoon hun werk. Hopelijk krijg je niet bizarre praktijken zoals de Pokemon studio die doodsbedreigingen kreeg omdat niet alle pokemon in de game zaten.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.