Nieuws

Danganronpa 200.000 keer verkocht in VS en Europa

“Heeft stripromans populair gemaakt in het Westen”

Geschreven door Gijs Scheltens op
De eerste twee delen van striproman Danganronpa zijn bij elkaar 200.000 keer verkocht in het Westen. Volgens uitgever Nippion Ichi Software America heeft het daarmee de striproman populair gemaakt in de Westerse markt. Dat zegt NIS America-ceo Yamashita.

De cijfers slaan alleen op de Vita-versie van de twee Danganronpa-games, buiten Japan zijn de games alleen uitgekomen op dit platform. “Danganronpa was zonder twijfel de game die stripromans populair heeft gemaakt bij Westerse gamers. Sinds de release zijn er meer stripromans verschenen”, aldus Yamashita.

Danganronpa: Trigger Happy Havoc verscheen in 2010 op de PlayStation Portable en kreeg later een Vita- en mobiele versie. Ook verscheen er een vervolg genaamd Danganronpa 2: Goodbye Despair en een spin-off: Danganronpa Another Episode: Ultra Despair Girls.

Spelers worden in Danganronpa met een aantal andere studenten door een boosaardige teddybeer gevangen gehouden in een school. De studenten mogen pas naar buiten als ze een andere student vermoorden. Telkens als er iemand vermoord is, moeten spelers uitzoeken wie de dader is.

De spin-off verschijnt later dit jaar in het Westen. In september komt Danganronpa: Another Episode uit, dit spel speelt zich af tussen de eerste en tweede game. Yamashita laat weten dat NIS America zich meer op stripromans gaat richten in plaats van jrpg’s als Disgaea.

Bron: MCV

Dit artikel delen:

Lees meer

Watch Dogs 2 genoemd op CV Ubisoft-programmeur Livestream: Gamer.nl speelde GTA 5 met mods
0

Reacties op: Danganronpa 200.000 keer verkocht in VS en Europa

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.