Aanstaande zondag 10 april kun je twee dingen doen: tot vijf uur 's middags je roes uitslapen, of naar Utrecht afreizen waar op één van de locaties van de Culturele Zondagen alles te horen is over games en de techniek erachter. De Culturele Zondagen is een initiatief van de Universiteit Utrecht en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en besteedt dit jaar eveneens aandacht aan games. Op de Bijlhouwerstraat 6 zijn van 13:00 tot 17:00 uur verscheidene lezingen bij te wonen en kun je ook met wat alternatieve, originele games aan de haal gaan.

De lezingen die gegeven worden variëren enorm van onderwerp. Zo kun je onder andere iets horen over de gevolgen en invloed America's Army, de advertentiegame van het Amerikaanse leger. Ook de wat technischere onderwerpen komen aan bod, zoals Motion Planning for Games using Tactical Information. Deze techniek heeft betrekking op de manieren waarop je computergestuurde soldaten zo realistisch mogelijk kunt laten bewegen. Eveneens interessant klinkt de lezing over het artikel "Am I Mod or Not?", waarin ingegaan wordt op de huidige mod-cultuur voor PC games.

Het mooiste van dit alles is dat je de hele middag voor nog geen dubbeltje op de eerste rij kunt zitten, het evenement is namelijk helemaal gratis. Meer informatie vind je op de officiële website van de Culturele Zondagen.

Met dank aan Nicole Bakker voor het melden van dit nieuws.