Dave Jaffe, het brein achter de succesgame God of War, heeft vandaag zijn blog een update gegeven. Hij laat namelijk weten dat Criminal Crackdown, een arcadegame voor de PS3, van naam zal veranderen. We zullen het spel in de toekomst op het e-Distribution netwerk van de PS3 terugvinden als Calling All Cars.

Waarom het spel opeens een andere naam gekregen heeft maakt de man ook even duidelijk. Sony wil namelijk liever niet dat men Dave Jaffe zijn nieuwe game gaat verwarren met Crackdown, een spel dat zal uitkomen op de X360. Toegegeven, Criminal Crackdown lijkt inderdaad wel wat hard op Crackdown en Sony wil liever games met een wat meer originele naam, aldus Dave.

Om af te sluiten liet Jaffe weten dat het doodnormaal is dat games zo nu en dan eens van naam veranderen. Als voorbeeld hebben we natuurlijk het recente Bully / Canis Canem Edit verhaal, maar ook God of War kende vroeger een andere naam: Dark Odyssey. Inhoudelijk blijft de game volledig hetzelfde, enkel de titel werd dus even aangepast.