De Crews zijn een verlengde van Rockstars online service Social Club en gaan volgens Houser "verder dan wat mogelijk is via het gebruik van Xbox- en PlayStation 3-vriendenlijsten. Je aansluiten bij Crews heeft zowel in-game voordelen als voordelen buiten de game." Een voorbeeld van een in-game-voordeel is dat spelers extra ervaringspunten verdienen wanneer zij een persoon van bijvoorbeeld een rivaliserende Crew aanmerken als doelwit en vervolgens doden. 

Rivaliteit

De Crews spelen een rol in een van de multiplayermodi in Max Payne 3, Gang Wars. De verschillende groepen spelers kunnen ervoor kiezen om het tegen andere Crews op te nemen of allianties te sluiten. Informatie over deze allianties wordt bijgehouden en gaat ook mee naar toekomstige games van Rockstar. Spelers die bij elkaar in een lobby komen en in dezelfde Crew blijken te zitten, worden automatisch in één team gezet. Wanneer er in een multiplayersessie iemand van een vijandige Crew wordt afgemaakt, telt dit mee voor de onderlinge verhoudingen tussen twee Crews.

Deze overkoepelende multiplayerfunctionaliteiten zijn belangrijk voor Rockstar, stelt Houser. "Bij het maken van Crews via de Social Club, zullen de Crews die je in Max Payne 3 maakt beschikbaar zijn voor Grand Theft Auto V vanaf de eerste dag. Dit maakt deel uit van ons grotere plan om de multiplayer dieper en rijker te maken dan wat momenteel beschikbaar is. Makkelijker toegankelijk voor de nieuwkomer en meer belonend voor de hardcore groep."

Max Payne 3 verschijnt op 18 mei voor Xbox 360 en PlayStation 3. De PC versie komt op 1 juni uit; recentelijk werd bekendgemaakt dat deze versie vanaf release DirectX 11-ondersteuning kent.