Vandaag gleed er een press release in mijn virtuele brievenbus. Deze was afkomstig van Synaptic Soup. Dit zijn de makers van de fantasievolle arcade racer Crazy Car Championship. En om je geheugen even op te frissen kan het verstandig zijn om ons interview met de makers van deze game eens door te lezen.

Crazy Car Championship is gebaseerd op de zelfgemaakte Cipher engine. Het bedrijf had en heeft als doelstelling om licenties op deze engine te verkopen aan andere ontwikkelaars. Maar om de mogelijkheden van de engine te laten zien vond men het wel een goed idee om daar zelf een game op te bouwen. Crazy Car Championship was geboren.

In de press release staat nu dat de engine eindelijk af is. Ontwikkelaars mogen nu licenties aanschaffen. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe screenshots op de site te bewonderen. Over de game zelf werd niet veel gemeld in de press release, dus heb ik even navraag gedaan bij Vince Farquharson, die mij direct antwoord gaf. Het spel begint goed te vorderen en ze lopen nog op schema. De release staat gepland voor het jaar 2002, en een demo zal dan ook nog wel eventjes duren.UK based games and technology developer Synaptic Soup announced today that its one-stop development solution Cipher is now available to license.

Cipher offers a complete technology solution for developers working on the current and next wave of gaming hardware. Designed specifically to address spiralling development times and costs, Cipher delivers an integrated development environment that provides all of the core systems required to deliver a cutting edge game in the quickest possible time and at a minimum of cost.

(...)CCC is proceeding well. We're looking to launch in 2002 so a demo will be some way off yet. Voor screenshots van Crazy Car Championship zelf, of de andere screenshots, surf je naar de site.