Nieuws
Destiny 2 Forsaken

Copyright strikes voor Destiny 2-video's bereiken zelfs Bungie

Het bedrijf onderzoekt waar de strikes vandaan komen

Geschreven door Michel Musters op
Diverse content creators rondom Destiny 2 hebben copyright strikes van YouTube ontvangen - ook Bungie zelf is er door getroffen.

Content creators als MyNameIsByf en Aztecross hebben copyright strikes ontvangen, wat onder andere betekent dat ze geen geld meer kunnen verdienen aan hun video's. Daarnaast wordt een kanaal permanent verwijderd door Google wanneer er drie strikes zijn uitgedeeld. Inmiddels heeft Aztecross overigens gemeld dat zijn copyright strikes zijn opgeheven.

Het lijkt er niet op dat Destiny-ontwikkelaar Bungie achter de copyright strikes zit. Opvallend genoeg laat het bedrijf in een tweet weten op de hoogte er van te zijn en zelf ook getroffen te zijn door de strikes. Het bedrijf laat weten onderzoek te plegen. 

Het lijkt er dus op dat een andere partij dit veroorzaakt. Dat is ook niet verrassend, want Bungie heeft duidelijke regels opgesteld over wat fans kunnen maken rondom Destiny. Zolang de video minstens twintig procent aan content bevat die door de speler zelf is gemaakt, mag de video geüpload worden en mag de maker er geld aan verdienen.

Dit artikel delen:

Lees meer

90.000 spelers zijn vorige week uit Call of Duty-games verbannen Current gen-patch Dying Light nu beschikbaar voor Xbox Series X en S
2

Reacties op: Copyright strikes voor Destiny 2-video's bereiken zelfs Bungie

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • xRAGEBANE-XSX

  • 21 maart 2022 17:50
  Grote D2 youtubers en twitch streamers die er al bij zijn sinds launch zijn blijkbaar ook geraakt en kunnen 14 dagen geen content plaatsen.

  Aparte situatie

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Ziminar

  • 21 maart 2022 19:56
  Lekker bezig YT

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.