Revistronic, de ontwikkelaar van de onschuldige Western-adventuregame Fenimore Fillmore, wil duidelijk zijn 'kinderachtige' imago van zich afschudden. Waar Britney Spears voor een imagoshift nog twee kale lichaamsdelen aan de wereldpers moest tonen, kan Revistronic af met het maken van een horrorgame met schaarsgeklede vrouwen, gespierde kerels en bloeddorstige monsters. Project WITCHES dus.

Gwen is het hoofdpersonage in Project WITCHES en als speler zul je terwijl je hem bestuurt vanuit een derdepersoons camerastandpunt over zijn schouder meekijken. Gwen is een echte vechtersbaas en dat komt goed van pas, want de Middeleeuws ogende spelwereld waarin Gwen zich begeeft worden geteisterd door Hordes of the Beast. Slechteriken om het slecht zijn. En ze moeten allemaal dood.

En dat dood maken gaat het beste coöperatief. De spelwereld van Project WITCHES is namelijk zo ontworpen dat samenwerking loont. Dit kan zowel met een computergestuurde medestander, als met een teamgenoot van vlees en bloed in de coöperatieve multiplayermode. De spelomgeving belooft ongekend interactief te worden. Je kunt zelfs geamputeerde ledematen van je tegenstanders oppakken en gebruiken en ze vervolgens met hun eigen been een knietje geven.