Omstreden CCO van Activision Blizzard treedt af

Omstreden CCO van Activision Blizzard treedt af

De omstreden chief compliance officer van Activision Blizzard, Frances Townsend, heeft besloten haar functie naast haar neer te leggen.

Dat blijkt uit een e-mail van CEO Bobby Kotick - via Bloomberg. Townsend werkte als chief compliance officer bij Activision Blizzard sinds maart 2021. In haar rol kwam ze onder vuur te liggen vanwege haar reactie op de beschuldigingen van een giftige werkomgeving bij het bedrijf - ze noemde via een bedrijfsmail de aantijgingen "feitelijk onjuist, oud en uit context genomen". Werknememers van het bedrijf vonden haar reactie "weerzingwekkend en beledigend" en gebruikten dit als een van de redenen om een staking in te zetten.

Later kwam Townsend ook onder vuur te liggen toen ze tweette over "het probleem met klokkenluiders" en linkte naar een artikel over het onderwerp. Nadat ze op Twitter veel kritiek te vuerduren kreeg, begon ze met het blokkeren van werknemers van Activision Blizzard en verwijderde ze uiteindelijk haar account.

Townsend was voorheen de assistent van voormalige president George W. Bush bij de binnenlandse veiligheid en antiterrorisme. Ze blijft overigens wel betrokken bij het bedrijf - ze zal adviseur blijven van de raad van bestuur en Bobby Kotick.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Maar ondertussen blijft ze wel betrokken bij het bedrijf en zit Kotick nog lekker op zijn stoel. Mocht die overname doorgaan dan zal daar flink de bezem doorheen gehaald moeten worden.

0
test

@Ziminar bobby ligt er uit zodra micro eigenaar is, denk dat micro sarah bond daar neer zet om de boel te runnen.

0

@hulstpower Daar ga ik ook vanuit, maar toch is het niet ok dat die eikel er nog steeds zit en straks een flinke oprotpremie opstrijkt

0
test

@Ziminar dat hoop ik ook. Dit soort negativiteit heb je nooit nodig als bedrijf.

0

Aanbevolen voor jou