De mensen bij GameCube Europe zijn op iets zeer interessants gestuit aangaande de volgende Nintendo console, voorlopig luisterend naar de naam Revolution. Om te beginnen heeft de president van Nintendo, Satoru Iwata altijd gezegd een voorstander te zijn van het versimpelen van de manier waarop men games bedient om zo de groei van de consoleindustrie vast te kunnen houden. Daarnaast heeft Nintendo halverwege 2001 een deal gesloten met het bedrijf Gyration Inc.

Gyration Inc. is een vooraanstaande producent van efficiënte gyroscopische sensors en doordat Nintendo geld investeert in dit bedrijf, mogen zij hun vrij unieke technologie toepassen in eigen producten. Blijkbaar is Gyration erop gefocused om het eerste bedrijf te zijn dat met een gamecontroller op de markt komt welke voorzien zal zijn van gyroscopische bewegingsensors. "Gyration intends to be the first company to produce game controllers enhanced with gyroscopic motion-sensors, which have a tenfold performance increase over accelerometer tilt sensors and add the ability to sense yaw as well as pitch. A gyro-equipped, motion-sensing controller provides a natural method of game control that draws the player into the game and makes game play more enjoyable. The motion sensor can take the place of a typical thumb pressure pad allowing one-handed game play, or can be integrated into a two-handed controller to add a dimension to game playing not possible with traditional game controllers."Natuurlijk kan je hier veel technisch geleuter over kwijt, maar waar het feitelijk op neer komt is dat zo'n controller met gyroscopische sensoren sterk vergelijkbaar zal zijn met de handschoen uit Minority Report. Voor de mensen die deze film niet gezien hebben; je bedient hierbij een interface als het ware door simpelweg met je handen te draaien of te slepen in de lucht. Volgens Gyration zal een gamecontroller in deze vorm qua prestaties zwaar superieur zijn aan een reguliere gamecontroller, ook omdat zo'n gyroscopisch systeem onder andere ook de snelheid van je bewegingen registreert. Daar komt nog bij dat je met zo'n controller ook eventueel bewegingen van bijvoorbeeld het hoofd zou kunnen gebruiken voor een game.

Gezien Nintendo hier een nauwe deal mee heeft gesloten, Satoru Iwata een groot voorstander is van versimpelde bediening en Gyration er zo sterk op gefocused is om zo'n revolutionaire gamecontroller op de markt te brengen lijkt het daarom helemaal niet zo gek dat de Nintendo Revolution hiervan gebruik gaat maken. Vanzelfsprekend draagt de console niet voor niets deze codenaam en men had al langer aangegeven dat deze console gaming naar een nieuw niveau zou moeten tillen. Wij wachten in ieder geval met smart af.