Consoleversie Rust uitgesteld naar volgend jaar

Consoleversie Rust uitgesteld naar volgend jaar

Rust zou eigenlijk dit jaar nog op PlayStation 4 en Xbox One verschijnen, maar is uitgesteld naar 2021.

Dat hebben uitgever Double Eleven en ontwikkelaar Facepunch Studios laten weten. De ontwikkelaar meldt dat het meer tijd nodig heeft om het spel zo goed mogelijk voor consoles te maken. Daarbij geeft men aan dat 2020 een veelbewogen jaar was.

Double Eleven en Facepunch Studios laten niet weten of het uitstel betekent dat er ook een versie voor de next-gen consoles aan zit te komen. Hoe dan ook is het zeer waarschijnlijk dat de game via backward compatibility op PlayStation 5 en Xbox Series X en S gespeeld kan worden.

Rust lanceerde in 2013 al op Steam Early Access en is inmiddels al door meer dan acht miljoen mensen gespeeld. Spelers verkennen een post-apocalyptisch eiland en beginnen alleen met een steen en een fakkel.

Men moet zelf achterhalen hoe men het beste kan overleven. Niet alleen andere spelers kunnen een gevaar volgen, ook honger en dorst, kou en wilde dieren kunnen een bedreiging vormen. Er kan echter ook samengewerkt worden met andere spelers.

Rust

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Een spel van 2013 op een console brengen, voor dit spel heb je een server nodig. Niemand in console land doet dat alleen oudere kinderen van 16+. En dan zeker voor ps5 en xboxx maken want de oude consoles gaan dit niet trekken. Spel is totaal niet geoptimaliseerd.

0

Aanbevolen voor jou