Consoles mogen nu overal in China verkocht worden | Gamer.nl

Consoles mogen nu overal in China verkocht worden | Gamer.nl

De MSI GT72 2PE Dominator Pro is een compleet pakket van goede hardware. De bijgeleverde extra’s zijn welkom en recente games draaien naar tevredenheid. De effectieve, maar luide koeling maken een nauwsluitende headset verplicht. De laptop is te zwaar om comfortabel mee te nemen. Door die gebrekkige mobiliteit is de GT72 alleen geschikt voor een select gezelschap dat er bakken met geld voor over heeft om per se geen desktop te halen.

Sinds begin vorig jaar was het al toegestaan voor consolebedrijven om hun hardware in Shanghai te verkopen. Daarvoor was het veertien jaar lang verboden om consoles in het land te verkopen. Volgens Bloomberg is de testperiode in Shanghai positief verlopen, waardoor consoles nu over het gehele land verkocht mogen worden.

Wel zijn hardwareproducenten afhankelijk van de lokale overheid. Per gebied moet de lokale overheid de verkoop van de consoles goedkeuren en dit doorgeven aan het Ministerie van Commercie, voordat de verkoop van start kan gaan. Ook moet, net als in Shanghai, gamecontent aan bepaalde voorwaarden voldoen voordat het verkocht mag worden in China. 

In september lanceerde Microsoft de Xbox One in Shanghai. Sony was van plan om de PlayStation 4 begin dit jaar te lanceren, maar stelde dit uit om aanpa ingen aan content te maken om aan de Chinese regels te voldoen. Tevens worden er verschillende Chinese consoles verkocht.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou