Nadat het gratis propagandaspel America's Army op de PC een enorm succes bleek, besloot Ubisoft om samen met het Amerikaanse leger een consolegame op de markt te brengen gebaseerd rond dezelfde succesformule.

America's Army: Rise of a Soldier verschijnt in de zomer van dit jaar op PS2 en Xbox en kent een uitgebreide singleplayercampagne waarin je als beginnende soldaat in het Amerikaanse leger een carrière dient op te bouwen binnen het leger. Je kunt het uiterlijk en de eigenschapepn van deze soldaat helemaal tot in het kleinste detail instellen, waardoor je 'jezelf' de hoofdrol in het spel aan kunt meten.

Naast de singleplayercampaign kent Rise of a Soldier ook uitgebreide multiplayermodes, waarbij je zowel met 16 spelers online de strijd aan kunt gaan, als de singleplayercampaign via splitscreen cooperatief kunt spelen. Zowel in de single- als multiplayermode staat realisme voorop. Soldaten van het Amerikaanse leger dragen hun steentje bij in het controleren of hetgeen de ontwikkelaars maken, wel met de werkelijkheid overeen komt.