Volgens de Japanse krant Nihon Keizai Shimbun is er interresant nieuws over Sega's next Generation console. De opvolger van de Dreamcast dus.

Sega heeft een nieuwe chief operating officer(Hideki Sato), en het is zijn taak om een nieuwe console in de wereld te krijgen.

Maar hoe zal deze machine eruit zien? Wat zijn de specs? Dat weet nog niemand. Er wordt gesproken over” a new networked game machine”. De nadruk zal dus nog meer op internet en LAN's komen liggen.

Sato heeft gezegt dat zoiets tijd kost, maar het kan ook te laat zijn als de nieuwe console niet in de nabije toekomst uitkomt.

De Japanse krant zei dit: Hij zegt dat de traditionele manier van handelen van game fabrikanten(Sega zelf dus, maar ook Nintendo enz.) verkeerd is: Goedkoop de hardware verkopen en winst maken met software verkopen. Hij vindt het niet effectief.

Er zijn nieuwe details over Outtrigger. En het zijn hele leuke nieuwtjes. Er komt namelijk een ranking systeem. Er wordt bijgehouden hoeveel frags je op je naam heb staan. Plus natuurlijk de aantal matches die je gespeeld hebt en andere belangrijke zaken. En als je geen 'ranking match' speelt heb je de mogelijkheid om het spel te customizen naar je eigen wil. Het is dus niet net als bij Quake dat je altijd matches speelt van 20 frags. Een andere leuke feature is dat dit spel met bijna alle controllers gespeeld kan worden. Er wordt gesproken over support voor stuurwieltjes. Heel raar voor een first person shooter.

IGN Cube weet te melden dat Electronic Arts bezig is met een poort van het PS2 spel SSX naar de Game Cube. Het spel krijgt meer tracks, meer boarders en meer opties. Vermoedelijk gaat het spel luisteren naar de

naam SSX: Special Edition (SE). Electronic Arts wil met deze game kijken waartoe de Game Cube in staat is, en of het nog zinvol is er verder voor door te ontwikkelen. Electronic Arts had geen commentaar.

Nintendo heeft online gameshops die de Game Cube als pre-order aanboden, gevraagd daarmee te stoppen.

Als rede hiervoor geeft Nintendo dat ze zelf bezig zijn met een pre-order systeem dat ergens in de zomer van 2001 klaar moet zijn. Feit dat de Game Cube al in oktober dat zelfde jaar in de winkels moet liggen, lijkt Nintendo te vergeten. Betekend dit dat de

consolerelease inderdaad verschuift naar 2002?

Pokemonfreaks hebben weer iets nieuws om naar uit te kijken, binnenkort komt namelijk Pokemon Crystal uit. De game wordt voor Pokemon Silver/Gold, wat Pokemon Yellow voor Pokemon Blue/Red was. Dit houd in dat het in grote lijnen dezelfde game is, maar toch met genoeg extra's om het de aankoop waard te maken. Een aantal features zijn:

· Play as a boy or girl Pokémon trainer.

· Trade Pokémon over a cellular phone with the Mobile Adapter

· Makes use of Transfer Pack, Infrared Port, Game Boy Printer, Game Link

Cable, Battery Back-Up, and the new Mobile Adapter

· Only for Game Boy Color

De game komt (voorlopig) alleen in Japan uit.

Nintendo heeft de prijs van de GameBoy Advance bekend gemaakt. Het is de bedoeling dat de console 99 dollar gaat kosten bij de Amerikaanse launch. De spelletjes zullen rond de 29,99 dollar gaan kosten. Omgerekend gaat dit (WAARSCHIJNLIJK) betekenen dat de GBA in Nederland F200,- a F250,- gaat kosten, en de games F70,- a F80,- Dat is dus ongeveer hetzelfde als de prijs

van de GBC en zijn games.

Eindelijk is er goed nieuws voor de Playstation2 eigenaren. Infogrames heeft bekend gemaakt dat ze hun Test Drive Off Road game, Wide Open, een kwartaal eerder gaan uitbrengen. De releasedatum gaat van Q3 naar Q2. Of de game een echt Off Road ervaring zal geven is de vraag nu alleen nog.

Namco heeft naast een Dreamcast game (gisteren) ook een Playstation2 game aangekondigd. We hebben het hier over Ace Combat 4. Screenshots of andere details zijn nog niet bekend. Wel is er al bekend gemaakt dat de titel in ieder geval in 2001 voor alle continenten beschikbaar zal zijn. Wederom goed nieuws voor Playstation2 eigenaren.

Een van de beste race games die op een console zal verschijnen is nog maar 2 maanden van ons verwijderd! Juist, we hebben het hier over Gran Turismo 3, die eindelijk een releasedatum heeft gekregen. De datum is dichter bij dan we denken namelijk 15 Februari al! Let wel, we hebben het hier over de Japanse datum, over de Europese en/of Amerikaanse datum is nog niets bekend.

Computer and Videogames heeft maar liefst 20 (!) screenshots van Oni voor Playstation2, en ze zien er verschrikkelijk mooi uit. Ach, bekijk ze zelf op CVG.