Om jullie alvast aan de komende console secties te laten wennen, komt er elke ochtend een console nieuwsflits op Gamers te staan. Al het console nieuws van de vorige dag zal hier te lezen zijn. De belangrijke nieuwsberichten krijgen overigens nog wel hen eigen bericht.

We beginnen de vroege ochtend met wat Playstation 2 nieuws. Supercar Street Challenge komt naar de Playstation 2. In deze racegame zal de speler in 7 verschillende, en erg gedetailleerde, steden kunnen rijden. Onder deze steden zullen zich onder andere Monaco, Rome en Los Angeles bevinden. Het doel van Activision is om met Supercar Street Challenge een geheel nieuwe race ervaring te ontwikkelen. Deze nieuwe ervaring zal onder andere bestaan uit het nemen van kortere wegen en het rijden door gebouwen. In de zomer van 2001 zal deze racegame in de schappen liggen.

De Amerikanen die nog een Playstation 2 willen aanschaffen (dat zijn er heel wat) krijgen in ieder geval nog 2 goede kansen. Volgens de president van Sony, kunnen de Amerikanen voor de kerstvakantie nog 130,000 consoles verwachten. Daarnaast zal Sony in Februari - Maart nog eens 200 – 250 duizend consoles naar Amerika versturen. Wij betwijfelen of dit wel genoeg zal zijn.

Natuurlijk was er ook nog Dreamcast nieuws. Famitsu heeft een aantal Dreamcast games beoordeeld. De besproken games waren dit keer El Dorado Gate 2, Guilty Gear X en Samba de Amigo 2000. Natuurlijk krijgen de games geen ultieme hoge scores, maar dat zijn we wel gewend van Famitsu. Guilty Gear X scoorde het hoogste van de drie, met 31/40. Op de tweede plaats volgt Samba de Amigo met 30/40 en El Dorado Gate 2 krijgt een score van 26/40.

Naast een aantal besproken games, had Famitsu ook nog eens een lijstje samengesteld met daarop de games die binnenkort besproken gaan worden. Ze hebben het lijstje gesorteerd door middel van verschillende categorieën, namelijk: Perfect Score (40/40), Platinum (36-40), Gold (33-35) en Silver (30-32). Phantasty Star Online kreeg een Platinum score, tenminste, dat is de verwachting. Verder kunnen we Pokemon Crystal als een Gouden titel beschouwen en Daytona Usa 2001 zal slechts een Silver score krijgen. Voor de Playstation2 fans hebben we het nieuwtje dat Famitsu van plan is om The Bouncer een Silver score te geven, niet slecht dus.

De Dreamcast liefhebbers onder ons zullen wel weten over welke games we het hebben, als we het woord RPG trio noemen. Dit trio bestaat namelijk uit 3 fantastische Role Playing Games, die sinds kort allemaal uit zijn gekomen. Grandia 2 en Skies of Arcadia hebben al een Engelse versie, terwijl Phantasy Star Online alleen nog in het Japans te spelen is. Dreamcast HQ heeft een review van Skies of Arcadia, en ze beoordelen de titel erg goed. De titel krijgt een negen, en dat is een score die ervoor zorgt dat ik alvast niet kan wachten om deze game te spelen. Klik hier voor de volledige review.

In Japan zal Sega een soort samenwerkingsverband krijgen met Namco. Juich echter niet te vroeg, deze samenwerking houdt slechts in dat men van plan is een paar Sega machines in de hallen van Namco te stoppen en andersom. Sega kan hier natuurlijk alleen maar van profiteren, aangezien we onlangs het nieuwtje hadden ontvangen dat de arcade divisie grote verliezen maakt.

Nintendo Europe krijgt een eigen distributie kantoor in Engeland. The Games, die tot nu toe de distributie van Nintendo games regelden, hebben het contract met Nintendo Japan niet opengebroken. Dit houdt in dat The Games dus stopt het distribueren van Nintendo games.