Concept voor geannuleerde Zelda-game van Retro Studios gevonden

Concept voor geannuleerde Zelda-game van Retro Studios gevonden

Op internet zijn ontwerpdocumenten voor een concept voor een Zelda-game van Metroid Prime-ontwikkelaar Retro Studios gevonden.

Dat blijkt uit een video van het YouTube-kanaal Did You Know Gaming. Het gameconcept zou bekend hebben gestaan onder de naam Heroes of Hyrule en zou in 2004 door Retro Studios zijn voorgesteld aan Nintendo. Laatstgenoemde bedrijf zou echter niet akkoord zijn gegaan, waardoor het spel nooit ontwikkeld is. Werknemers van Retro Studios zouden nooit de reden hebben vernomen.

Heroes of Hyrule zou volgens de plannen van Retro Studios ontwikkeld worden voor Nintendo DS, en rpg-, adventure en puzzelelementen die gebruikelijk zijn voor de franchise combineren met tactische gameplay, vergelijkbaar met de Final Fantasy Tactics-game.

Link zou daarbij niet het hoofdpersonage zijn. Een gedeelte van het spel zou zich in hey verleden afspelen en een gedeelte in de 'huidige' tijd. In het gedeelte van de game dat zich in het verleden afspeelt, zouden een Goron genaamd Dunar, een Ritor genaamd Seriph en een Zora genaamd Krel speelbaar zijn, terwijl in het heden een jongetje genaamd Kori het speelbare personage was.

De video van Did You Know Gaming put informatie uit meer dan twintig pagina's aan documenten over het spel, alsmede interviews die aan het concept hebben gewerkt. De video is hieronder te zien.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Wat ben ik blij dat deze niet uit is gekomen.

0

Aanbevolen voor jou