Nieuws
Banjo-Kazooie

Componist brengt remixalbum van Banjo-Kazooie-soundtrack uit

Klassieke nummers in een nieuw jasje

Geschreven door Michel Musters op
Grant Kirkhope, de componist van Banjo-Kazooie, heeft een remixalbum van de soundtrack van de klassieke 3D-platformer uitgebracht.

Kirkhope was verantwoordelijk voor de soundtrack van de in 1998 verschenen cultgame. De game stond bekend om zijn aanstekelijke muziek. 

Het album Banjo Kazooie Rejiggyed bevat de bekende nummers uit de soundtrack, maar dan wel aangepast en uitgebreid met meer instrumenten. Er zijn tien tracks, waaronder Spiral Mountain, Mumbo's Mountain en Treasure Trove Cove.

Het album kan beluisterd worden op streamingdiensten als Spotify, Apple Music, Deezer en YouTube Music. Hieronder is de Spotify-versie te vinden.

Kirkhope is overigens nog steeds werkzaam in de game-industrie. Zo heeft hij ook de soundtracks van Mario + Rabbids Kingdom Battle en een gedeelte van Yooka-Laylee and the Impossible Lair verzorgd.

Banjo-Kazooie en het vervolg Banjo-Tooie zijn niet alleen speelbaar op de Nintendo 64, maar ook op moderne Xbox-consoles. Ergens binnenkort moet het spel ook beschikbaar komen op de N64-app op de Switch, die exclusief beschikbaar is voor mensen die een Nintendo Switch Online-abonnement en uitbreiding daarop hebben.

Dit artikel delen:

Lees meer

Outer Wilds: Echoes of the Eye is vooral meer en moeilijker Tweede Hyrule Warriors: Age of Calamity-uitbreiding nu verkrijgbaar
0

Reacties op: Componist brengt remixalbum van Banjo-Kazooie-soundtrack uit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.