Componist brengt remixalbum van Banjo-Kazooie-soundtrack uit

Componist brengt remixalbum van Banjo-Kazooie-soundtrack uit

Grant Kirkhope, de componist van Banjo-Kazooie, heeft een remixalbum van de soundtrack van de klassieke 3D-platformer uitgebracht.

Kirkhope was verantwoordelijk voor de soundtrack van de in 1998 verschenen cultgame. De game stond bekend om zijn aanstekelijke muziek. 

Het album Banjo Kazooie Rejiggyed bevat de bekende nummers uit de soundtrack, maar dan wel aangepast en uitgebreid met meer instrumenten. Er zijn tien tracks, waaronder Spiral Mountain, Mumbo's Mountain en Treasure Trove Cove.

Het album kan beluisterd worden op streamingdiensten als Spotify, Apple Music, Deezer en YouTube Music. Hieronder is de Spotify-versie te vinden.

Kirkhope is overigens nog steeds werkzaam in de game-industrie. Zo heeft hij ook de soundtracks van Mario + Rabbids Kingdom Battle en een gedeelte van Yooka-Laylee and the Impossible Lair verzorgd.

Banjo-Kazooie en het vervolg Banjo-Tooie zijn niet alleen speelbaar op de Nintendo 64, maar ook op moderne Xbox-consoles. Ergens binnenkort moet het spel ook beschikbaar komen op de N64-app op de Switch, die exclusief beschikbaar is voor mensen die een Nintendo Switch Online-abonnement en uitbreiding daarop hebben.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou