Nieuws

Metal Gear Solid 5-fans vieren vroegtijdig vrijspelen van verborgen cinematic

De teller stond niet op nul

Geschreven door Pablo Bool op
Een verborgen cinematic, die in Metal Gear Solid 5 kan worden vrijgespeeld door alle nucleaire bommen te ontmantelen, is door een fout publiekelijk gemaakt.

De verborgen cinematic in kwestie kan worden vrijgespeeld wanneer de nucleaire bommen van alle spelers ontmanteld zijn in de multiplayermodus "Forward Operating Base." Met behulp van deze nucleaire bommen kan de speler voor één dag voorkomen dat medespelers hun basis binnendringen. De speler kan maximaal zestien nucleaire bommen bezitten, waardoor zestien opeenvolgende dagen de basis veilig is voor een bestorming.

In 2015 werd al bekend dat het mogelijk was om deze cutscene vrij te spelen en moest er aan de volgende voorwaarden worden voldaan:

- Missie 31 moet zijn voltooid

- De speler moet momenteel geen nucleaire wapens bezitten of ontwikkelen.

- Alle nucleaire wapens op de regionale servers overeenkomend met jouw platform moeten zijn ontmanteld.

De desbetreffende cutscene was kort na release al gevonden in de bronbestanden, maar was nog steeds niet echt ontgrendeld.

De cutscene is op pc vrijgekomen, maar Konami meld op Twitter dat dit in gang is gezet door een foutje in het systeem. Alle nucleaire bommen waren niet ontmanteld op pc en de teller stond dus helemaal niet op 0. Wat er precies is fout gegaan wordt nog onderzocht.

De community op Reddit strijdt al langer voor een Metal Gear Solid 5 zonder nucleaire wapens, maar dit blijkt nog steeds een illusie.

Dit artikel delen:

Lees meer

Britse speelgoedmaker: 'Nieuwe Sonic-racer komt dit jaar' Sony komt binnenkort met nieuwe versie van draadloze PS4-headset
1

Reacties op: Metal Gear Solid 5-fans vieren vroegtijdig vrijspelen van verborgen cinematic

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Krytuun

    • 6 februari 2018 10:37
    Aangezien Konami momenteel niet de aller beste reputatie heeft, kunnen ze beter dit gewoon accepteren. Wees blij dat mensen na 2,5 jaar nog steeds de moeite nemen om bepaalde content te unlocken. Op de manier lijkt het net alsof Konami niet wilt dat wij, de gamers, dit kunnen zien.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.