In den beginne was er niets, God begon op de eerste dag aan Commandos en zag dat het goed was. De tweede dag besloot hij een nog mooier iets te maken dan op de eerste dag, Commandos 2. Maar helaas zat niet alles mee en was het na de tweede dag nog niet klaar en na de derde en vierde ook niet..

Laten we er maar niet omheen draaien, Commandos 2 is uitgesteld. De game stond oorspronkelijk gepland voor een wereldwijde release op 28 Juni, maar het spel is volgens Eidos Interactive nog lang niet klaar om de winkel in te vliegen.

Het grootste minpunt van Commandos was dat de graphics erg simpel waren en nog steeds 2D opgebouwd. Deel 2 gaat hier verandering in brengen. Hoewel het standpunt precies hetzelfde blijft als een stilstaande camera, zal het terrein inclusief de gebouwen en characters volledig in 3D zijn uitgewerkt. Omdat er door de 3D objecten nogal eens characters zoek kunnen raken, heeft Pyro vier verschillende standpunten ontwikkeld. Dit klinkt spannender dan het is want we hebben het hier slechts over de vier hoeken en niet over echt verschillende standpunten. De release datum is officieel verzet naar eind Augustus, Infolder kreeg enkel het bericht van een paar Eidos "insiders" dat de game zeker niet voor het eind van September klaar zal zijn.

Behoorlijk balen vind ik, en er zijn zeker veel mensen die het met me eens zijn, na Desperados: Wanted Dead or Alive zit ik met smart te wachten op een nieuwe uitdaging op strategisch gebied. Patience, that's where it's all about..