Niet alleen in Nederland zorgde Idols voor een ongekende gekte, want ook in Amerika en Engeland hoort deze talentenjacht tot de bestbekeken televisieprogramma's. Codemasters heeft dan ook de taak op zich genomen om van American Idol (Amerika) en Pop Idol (Engeland) een computergame te ontwikkelen.

Het spel zal je als speler de kans geven om vanaf de audities tot de finale je Idol de weg naar beroemdheid te doen bewandelen. Ga je de mist in dan wordt je door de Jury kansloos de grond in geboord. Het spel laat je 'zingen en dansen met je handen', wat erop neer komt dat je de juiste knoppen op het juiste moment in moet drukken. Iets wat zelfs voor de doelgroep van dit spel niet te hoog gegrepen moet zijn.

Dat er ook een Nederlandse versie komt met Jerney, Henk-Jan, Edwin en Erik als Jury en Jim en Jamai als tegenstanders is niet waarschijnlijk. Doch de Engelse en Amerikaanse versie zullen je met dezelfde juryleden als op TV confronteren. Meer over deze game, die uit zal komen voor PC en PS2, lees je hier.