Codemasters heeft een groot deel van zijn line-up voor 2008 bekend gemaakt. De Britse uitgever zal zich meer gaan toeleggen op games die het ook goed doen op de Amerikaanse markt, zoals racegames. Ook wordt de in-house ontwikkelcapaciteit bijna verdubbeld en laat men een groot deel van de games ontwikkelen door Amerikaanse studio's. Van de in-house studio's van Codemasters kunnen we onder andere Operation Flashpoint 2 en Race Driver GRID verwachten. Deze laatste zou al in het tweede kwartaal moeten verschijnen.

Flashpoint 2 en GRID

De line-up van Codemasters voor 2008 kent opvallend veel nieuw intellectueel eigendom. Zo verschijnt in het eerste kwartaal Turning Point: Fall of Liberty, een alternatief historische shooter waarin de Tweede Wereldoorlog iets langer duurt en de Duitsers uiteindelijk bij Amerika op de stoep staan. Ook Hei$t (tweede kwartaal) is een veelbelovende nieuwe 'IP' rond bankovervallen. Eveneens veelbelovend is de hack-and-slash RPG Rise of the Argonauts van Liquid Entertainment, dat in het derde kwartaal op de markt moet komen.

Rise of the Argonauts en Hei$t

Verder heeft Codemasters nog de partygame Emergency Mayhem en twee nog niet eerder aangekondigde games, Dragonology en Wizardology, voor ons in petto. Deze laatste twee games zijn gebaseerd op de gelijknamige boeken en worden in het vierde kwartaal van 2008 verwacht. Ontwikkelaar van dienst is Kuju.