Codemasters kondigt vervolg aan op Dirt, Grid en Flashpoint | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De aangekondigde titels zullen alle gebruikmaken van EGO 2.0, de engine die momenteel in ontwikkeling is door Codemasters. Eerdere titels uit de drie spellenreeksen waren Racedriver: Grid, Colin McRae: Dirt 2 en Operation Flashpoint: Dragon Rising die allemaal draaiden op een oudere versie van Codemasters eigen EGO-engine. Bodycount is een nieuwe first-person-shooter van Codemasters waarvan de uitgever een gameserie wil maken. Over de releasedata van de spellen is nog niets bekendgemaakt.

India

Een groot deel van de aandelen van Codemasters werd onlangs nog opgekocht door een Indisch bedrijf, Reliance Big Entertainment. Hierdoor onstonden er zorgen over een mogelijke relocatie van de ontwikkelaar naar India. De onderdirecteur van Codemasters laat echter weten dat deze zorgen ongegrond zijn: "Ik kan met zekerheid zeggen dat dit niet het geval is. Er zullen ongetwijfeld een aantal strategische besli ingen genomen worden door beide partners, maar wat betreft de manier waar we onze spellen ontwikkelen draait het voornamelijk om het investeren van Reliance in onze mogelijkheden en vaardigheden hier in het Verenigd Koninkrijk."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou