Codemasters heeft zijn samenwerking met Turbine, Inc., een uitgever van online entertainment met abonnementen, verlengd. Vandaag werd bekend gemaakt dat het de exclusieve ondersteunings- en uitgeefrechten voor Europa heeft bemachtigd van The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar, de eerste MMORPG gebaseerd op de literaire werken van J.R.R. Tolkien.The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar wordt momenteel ontwikkeld in Turbine's studios in Westwood en zal waarschijnlijk eind 2006 uitkomen. Codemasters zal de titel in Europa uitbrengen en verdere ondersteuning verlenen. Engels, Frans en Duits zullen in elk geval tot de ondersteunde talen behoren.

The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar maakt het spelers mogelijk heroïsche legendes te creëren in de Oorlog om Midden-Aarde. Gamers zullen Tolkien's fantasiewereld ervaren om hun unieke reputaties op te bouwen en legendarische wapens te ontdekken en te gebruiken in strategische gevechten, terwijl ze alleen of met Reisgenoten het avontuur tegemoet gaan.

Het spel gaat over het legendarische Eriador, waar onder andere de Gouw, de Elven-enclave Rivendal en Breeg onder vallen. Wanneer Midden-Aarde onder steeds grotere dreiging van het donkere koninkrijk Angmar staat, kunnen alleen de machtigste daden en de dapperste harten de opmars van Sauron's wezens stoppen.

Voor meer informatie over de game surf naar de officiele website! .