CoD: Modern Warfare 2 bevat op disk blijkbaar maar 72 MB aan data

CoD: Modern Warfare 2 bevat op disk blijkbaar maar 72 MB aan data

De fysieke editie van Call of Duty: Modern Warfare 2 zou maar 72,23 MB aan data bevatten.

Dat meldt Does It Play?, een Twitter-account dat test of games offline gespeeld kunnen worden. Het gaat daarbij om de PS5-versie van de game, al is het waarschijnlijk dat er soortgelijke datahoeveelheden met andere platformversies gemoeid gaan. 

Vooralsnog zijn spelers vereist om daarnaast zo'n 100 GB aan data te downloaden om Modern Warfare 2 te kunnen spelen, al kan dat op en na release meer worden door bijvoorbeeld patches en extra content.

Het komt steeds vaker voor dat er maar een minimale hoeveelheid data op een disk staat en dat het overgrote gedeelte van het spel gedownload moet worden. Dit was bijvoorbeeld ook al het geval met Halo Infinite. De disk functioneert in deze gevallen eerder als fysieke 'sleutel' om de game te kunnen spelen. 

Veel gamers uiten hun kritiek op deze manier van fysieke games verkopen. Veel mensen kopen spellen fysiek zodat ze het spel namelijk daadwerkelijk op de disk hebben staan, zodat ze bijvoorbeeld als ooit het bedrijf achter een game verdwijnt het spel nog altijd kunnen spelen. Daarnaast claimen diverse critici dat het in feite een verspilling van plastic is.

Call of Duty: Modern Warfare 2 verschijnt morgen op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc. Spelers die de game alvast hebben besteld konden sinds eind vorige week al met de singleplayercampagne aan de slag. Op 16 november komt Call of Duty: Warzone 2.0 uit, dat net als Modern Warfare 2 is ontwikkeld door Infinity Ward.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Met andere woorden de disc bevestigd dat je het geld hebt neergelegd en dat je mag downloaden. Belachelijk!

0
test

Ik vind het nergens op slaan, maar vraag me dan ook af of hier ook een goede reden voor is? Loopt de game beter hierdoor? Betere laadtijden? Geen idee, maar toch benieuwd?

0
test

@Markus88 nee, de game loopt hetzelfde aangezien de data normaalgesproken van de disc naar je hdd/ssd wordt gekopieerd. Misschien is dit handiger voor de uitgever/ontwikkelaar omdat je dan altijd de nieuwste versie installeert ipv verouderde data van de disc met daaroverheen een patch. Wel jammer dat het deze kant op gaat. Ik had hetzelfde met FH5 op de XSX, 10GB van de disc en dan nog 100GB downloaden, dat duurt 12 uur met mijn verbinding.

0

Aanbevolen voor jou