De editor geeft spelers veel verschillende opties om de regels van een multiplayerpotje met vrienden te bepalen. Zo is het mogelijk om naast het bepalen van een tijd- en scorelimiet, ook in te stellen welke wapens en perks er gebruikt worden. De zelfbepaalde regels kunnen vervolgens ook opgeslagen worden met de File Share-optie, en gedeeld met vrienden en andere online spelers.

Een andere feitje dat volgens Olin geen geheim meer was, maar toch bij veel spelers nog niet bekend, is dat Black Ops online split-screen ondersteunt. Dit betekent dat twee spelers tegelijk op een enkel scherm tegen anderen online kunnen gamen. Een tweede speler kan als gast op dezelfde spelcomputer meedoen, in rang stijgen en wapens vrijspelen. Wanneer hij weer uitlogt, verdwijnt alle progressie echter wel weer.

Er zijn slechts weinig games die dit ondersteunen. Call of Duty 3, ook afkomstig van Treyarch, was de enige eerdere game in de Call of Duty-serie waarbij dit een optie was. Halo 3 en Halo: Reach zijn twee andere bekende titels waarin dit kan.

Vrienden

In Call of Duty: Black Ops is een vriendenlijst geïntegreerd. Via deze optie kunnen gamers hun vrienden en de spelers vinden met wie ze onlangs hebben gespeeld. Ook is dit de plek om de gedeelde bestanden van vrienden, recent gespeelde sessies en statistieken te bekijken. “Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om vrienden uit te nodigen voor een game of met hun multiplayerpotje mee te doen”, zegt Olin.

Daarbij kan een speler nu zelf bepalen of zijn party alleen toegankelijk is op uitnodiging, alleen voor vrienden of helemaal gesloten. Bovendien is het mogelijk om specifieke regio’s te kiezen bij het zoeken van een multiplayer-potje, zodat spelers zelf kunnen kiezen of ze alleen met gamers in de buurt willen spelen. Volgens Olin maakt dit “communicatie en lag een stuk minder problematisch voor je gameplayervaring”.