Nieuws
halo infinite

Co-op-ondersteuning Halo Infinite komt later in het tweede seizoen

Geschreven door Marvin Toepoel op
In een nieuw blogpost meldt ontwikkelaar 343 Industries dat er meer tijd nodig is voor twee van de meest gevraagde toevoegingen aan Halo Infinite. De Forge-modus komt in seizoen 3 en co-op-ondersteuning zal niet aan het begin van seizoen 2 beschikbaar zijn, zoals eerder werd gezegd.

Vorig jaar zomer kondigde 343 Industries al aan dat de co-op- en Forge-modi van Halo Infinite niet gelijk bij launch speelbaar zouden zijn. Het plan was om co-op toe te voegen aan het begin van seizoen 2 en Forge aan het begin van seizoen 3, maar daar kwam de ontwikkelaar op terug door eind 2021 seizoen 1 te verlengen.

De destijds aangekondigde start van het tweede seizoen, in mei van dit jaar, blijft staan. Alleen gaat de co-op-functionaliteit niet op tijd klaar zijn, zo meldt 343 Industries in een nieuwe blogpost. “Maar we proberen online co-op voor de Campagne later in seizoen 2 te leveren”, aldus de ontwikkelaar. 

“Net als voor de split-screen co-op zullen we daar zo snel mogelijk een releasedatum voor bekendmaken.” In de tussentijd werkt de ontwikkelaar ook nog aan de Forge-modus, die al wordt getest door een klein groepje ‘community creators’ en nog steeds in seizoen 3 moet uitkomen.

De ontwikkelaar zegt dat het mede door de grote, open wereld van Halo Infinite komt dat de ontwikkeling langer duurt dan gepland - zeker wat betreft de co-op. “We zijn ook toegewijd om een geweldige split-screen-ervaring voor twee spelers te creëren op alle Xbox-consoles [..] en de niet-lineaire, wijd open gebieden zorgen voor uitdagingen waar we meer tijd voor nodig hebben.”

Het tweede seizoen van Halo Infinite krijgt de naam Lone Wolves, en voegt onder andere nieuwe cinematics, op het verhaal gebaseerde evenementen en Battle Pass-spullen toe die op dat thema inhaken. Verwacht ook updates voor de playlists, aanpassingen ter bevordering van de balans tussen o.a. wapens, nieuwe modi en nieuwe maps.

Van twee van de nieuwe maps zijn de namen al bekend: Catalyst en Breaker. Een van de nieuwe modi heet Last Spartan Standing en is een variant van free-for-all. Een andere krijgt de naam Land Grab, en een fan-favoriet komt terug in de vorm van King of the Hill.

Seizoen 2 van Halo Infinite start op 3 mei. 

Bron: Halo Waypoint

Dit artikel delen:

Lees meer

ESRB-keuring voor Them’s Fightin’ Herds duikt op voor PS4, PS5, Xbox One, Series X/S en Switch Hoofd multiplayer-ontwerp Halo Infinite vertrekt bij 343 Industries
2

Reacties op: Co-op-ondersteuning Halo Infinite komt later in het tweede seizoen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  do365nic

  • 6 maart 2022 14:41
  Fijn dat ze zich blijkbaar wel aan hun beloftes houden, ook al duren dingen wat langer.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  xeros

  • 6 maart 2022 15:38
  Heb de campaign met veel plezier uitgespeeld en tientallen uurtjes de multiplayer gespeeld.
  Achteraf kan ik vast stellen dat het Halo gevoel zoals vroeger er bij mij niet meer is.
  Op naar nieuwe ervaringen.

  De support is wel positief te noemen.
  Daar gaan vele mensen nog veel plezier aan beleven.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.