Club Nintendo-website offline vanwege mogelijk beveiligingslek | Gamer.nl

Club Nintendo-website offline vanwege mogelijk beveiligingslek | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Nintendo stelt verder dat de geregistreerde gebruikers van Club Nintendo slechts een beperkt risico lopen. "We willen benadrukken dat we geen bank-, creditcard- of adresgegevens bewaren op de Europese Nintendo-website en zodoende is deze data niet in gevaar," zo luidt Nintendo's officiële verklaring. De uitgever onderzoekt de zaak en weet vooralsnog niet wie er achter de aanval zit, en wat voor data er mogelijk is gestolen.

De inbraak op de Club Nintendo website is de zoveelste in een lange rij aan aanvallen op uitgevers en ontwikkelaars binnen de game-industrie. Medio april werd het PlayStation network getroffen bij een hack, waarbij de gebruikersgegevens van 77 miljoen geregistreerde gebruikers werden ontvreemd. Later volgden aanvallen op websites en fora van onder meer Epic Games, Codemasters en Bethesda. Ook Nintendo gaf aan in april al eens gehackt te zijn. Of de hack en de recente phishing-dreiging met elkaar in verband staan, is niet duidelijk.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou