We kennen allemaal de historie achter Manhunt 2 en de gevolgen die daaruit zijn voortgekomen. Vandaag gaat het echter over een ander spel dat niet door de beugel kan volgens bepaalde personen, met name de USK (de Duitse versie van de ESBR-rating) die niet naast de "brutale scènes" in Clive Barker's Jericho kan kijken. Dit is trouwens niet de eerste keer dat inwoners van Duitsland een game zullen moeten missen, ook Gears of War had een tijd geleden met hetzelfde probleem te kampen.

Doordat de USK het niet eens is met de dingen die in Clive Barker's Jericho te zien zijn zal het spel in Duitsland niet in de winkelrekken liggen, zal het niet online aangeboden worden en moeten zelfs alle promotie- en reclamemateriaal rond de game het land uit. De reactie van Codemasters op de uitspraak van de USK is dat ze de inhoud van Jericho niet gaan wijzigen, ze behouden liever de originele visie en ideeën van bedenker Clive Barker. Op dit moment ziet het er naar uit dat het spel gewoon in de Benelux verkrijgbaar zal zijn.

UPDATE: Blijkbaar zullen enkel de Xbox 360- en PS3-versie van het spel verbannen worden, volgens deze bron zal Clive Barker's Jericho in Duitsland wel nog voor de PC verkrijgbaar zijn.