Christelijke investeringsmaatschappij The Timothy Plan uit Florida heeft een lijst opgesteld van de dertig meest aanstootgevende games, die indruisen tegen de christelijke moraal. Bezorgde ouders kunnen de lijst als gids gebruiken tijdens hun inkopen voor de feestdagen.

Games als Grand Theft Auto IV, Manhunt 2 en Condemned 2 krijgen op de lijst niet geheel onverwacht een negatief verkoopadvies, maar er staan ook een paar games tussen die we niet hadden verwacht. Army of Two krijgt bijvoorbeeld een negatief verkoopadvies vanwege vermeende homoseksuele gebaren tussen de twee hoofdpersonen. Fable II staat op de zwarte lijst omdat het daarin mogelijk is om met iemand van hetzelfde geslacht te trouwen. Over de mogelijkheid tot bigamie en orgies in dat spel wordt echter met geen woord gerept. Ook Bully wordt sterk afgeraden, onder andere vanwege de mogelijkheid om een jongen te zoenen.

Ook Crackdown, Fallout 3, BioShock en World of Warcraft kunnen beter in de winkels blijven liggen wegens seksuele verwijzingen en immoreel grafisch geweld.

De lijst ziet er overzichtelijk uit en het is interessant om te zien waarom sommigen van onze favoriete games van dit jaar worden afgeraden. De volledige lijst vind je hier.