'Chinese techgigant wil Clash of Clans-maker overnemen' | Gamer.nl

'Chinese techgigant wil Clash of Clans-maker overnemen' | Gamer.nl

De Chinese internetgigant Tencent wil een meerderheidsbelang nemen in de Finse gamesmaker Supercell.

Het bedrijf is daartoe in gesprek met Softbank, dat nu controle heeft over Supercell, zo meldt de Wall Street Journal maandag op basis van anonieme bronnen.

In 2013 kocht Softbank 51 procent van de aandelen in Supercell voor ruim 1,5 miljard dollar (1,3 miljard euro). Inmiddels heeft het Japanse bedrijf 73 procent van de game-ontwikkelaar in handen.

Volgens een bron van de Wall Street Journal is Supercell inmiddels ruim 5 miljard dollar waard. Het Finse bedrijf verdient zeer goed aan zijn vier games Clash of Clans, Hay Day, Boom Beach en Clash Royale. Laatstgenoemde spel werd in maart uitgebracht en veroverde sindsdien de hitlijsten van appwinkels over de hele wereld.

Tencent is eigenaar van de grote Chinese chat-app WeChat en van de internetportal QQ. Het bedrijf is ook eigenaar van Riot Games, de ontwikkelaar van League of Legends.

De oprichters van Supercell, die een verkoop aan Tencent kunnen blokkeren, zouden nog weinig intere e hebben getoond in een eigenaarswi el, omdat ze onder Softbank geheel autonoom kunnen opereren.

Door NU.nl

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou