Chinese overheid straft samen met PUBG-uitgever makers van cheats | Gamer.nl

Chinese overheid straft samen met PUBG-uitgever makers van cheats | Gamer.nl

De Chinese overheid heeft met behulp van Tencent meer dan 120 PUBG-cheaters gearresteerd.

Tencent, het internetbedrijf dat binnenkort PUBG gaat uitbrengen in China, heeft samen met de Chinese politie zoekacties gedaan naar makers van cheats voor PlayerUnknown’s Battlegrounds. Bloomberg meldt dat de zoekacties in dertig verschillende zaken zijn gedaan. Hierbij zouden zo’n 120 arrestaties zijn verricht. Volgens de data van SteamSpy komen er op dit moment zo’n 10 miljoen actieve PUBG-spelers uit China.

De cheatmakers worden ervan verdacht dat ze software zouden maken dat spelers kan helpen om het spel beter te kunnen spelen, met bijvoorbeeld aimbots of wallhacks. Volgens Bloomberg zouden ze ook via het leaderboard van PUBG hun cheats adverteren, zo gebruikten ze in hun naam; “Contact QQ-nummer”. Met het QQ-nummer verwijzen de cheatmakers naar een account van de Chinese berichtendienst van Tencent en zouden ze daar cheatprogramma’s als een bird-eye view over de map aanprijzen.

Vorig jaar oktober maakte het anti-cheat systeem BattlEye, waar PlayerUnknown’s Battlegrounds gebruik van maakt, bekend dat het sinds de lancering in maart meer dan 320.000 spelers waren verbannen uit het spel vanwege cheaten. Per dag werden er gemiddeld tu en de 6.000 en 13.000 bans uitgedeeld. Dit liep zelfs een keertje op tot 20.000 spelers binnen 24 uur, waarvan de meerderheid uit China kwam.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou