Certain Affinity-vacature wijst mogelijk op ontwikkeling nieuwe Xbox-IP

Certain Affinity-vacature wijst mogelijk op ontwikkeling nieuwe Xbox-IP

Ontwikkelaar Certain Affinity is op zoek naar een senior graphics engineer die ervaring heet met ontwikkeling op Xbox-consoles.

Dat blijkt uit deze vacature. Certain Affinity is een ondersteunende studio uit Austin die heeft meegeholpen aan diverse Halo- en Call of Duty-games, maar vorig jaar bleek dat ze dankzij een deal de hoofdontwikkeling van een nieuwe IP op zich zouden kunnen nemen.

Begin dit jaar liet journalist Jeff Grubb weten te hebben vernomen dat de studio werkt aan een nieuwe IP voor Xbox-consoles. Het zou daarbij gaan om een game die qua gameplay veel wegheeft van de Monster Hunter-reeks. Microsoft zou dit type game dankzij het succes van Monster Hunter graag op Game Pass willen zien.

Vooralsnog is het project niet officieel aangekondigd, maar de vacature van Certain Affinity sluit het gerucht in ieder geval niet uit.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Snoop213 Goed punt. Een eigen iconische 3D platformer mist nog zeker.

0
test

@Snoop213 Helemaal met je eens dat ze beter op hun franchise kunnen meeliften. Het andere verhaal over het managen van de studio's is dus juist wat nu het lastige is. In het verleden heeft Xbox vaker ingebroken in het proces bij studio's en zoals iedereen inmiddels weet, en ook openlijk aangegeven in de 20th anniversary docu, is dat niet heel goed afgelopen. Xbox positioneert zich nu echt als publisher, ze bieden een platform en alle kennis en middelen die nodig zijn om het ontwikkelproces te ondersteunen. Helaas blijft het een creatief proces, waarbij veel mensen binnen een studio kunnen botsen en weggaan. Of in het ergste geval, een game wordt geannuleerd omdat het toch niet levensvatbaar blijkt te zijn. Dan kan Microsoft ingrijpen wat ze willen, maar als de creatieve vuur dooft dan houdt het echt op. Misschien maakt het feit dat Microsoft deze studio's koopt het proces juist moeilijker, immers zijn de mogelijkheden ineens eindeloos omdat er ontzettend veel budget beschikbaar is. Als ik even naar mezelf kijk, ik opereer juist veel beter binnen vastgestelde limitaties en als die grenzen ineens weg zijn weet ik van gekte niet meer waar ik moet beginnen! Los van de recente berichten en wat je er ook van vindt, vroeg of laat gaat het vruchten afwerpen en gaan de studio's heus wel games uitbrengen. Maar dat is echt een veeljarenplan.

0

Aanbevolen voor jou