CDV is een van de nieuwe uitgevers die kleine developmentstudio's die nog weinig gepresteerd hebben toch een eerlijke kans geeft. Hierdoor verschijnen er zo nu en dan toch verassend goede titels, zoals Cossacks en Sudden Strike. Op het aankomende E3 heeft CDV alvast wat hele mooie dingen om te laten zien:

Project Nomads

De winnaar van de "Game of the Show" award op het ECTS 2001, en ondanks het lage aanbod van games op deze show toch geen award om gewoon te negeren. Project Nomads wordt een unieke spelervaring waarbij RTS wordt gecombineerd met een actiespel, en het geheel speelt zich af op vliegende eilanden.

Project Nomands wordt misschien wel dé verrassing van dit jaar! Sudden Strike 2

Het vervolg op Sudden Strike, een strategisch spel dat eind 2000 toch een aardig grote fanbase heeft opgebouwd, en opvallend genoeg in Japan een monsterverkoop behaalde. In het tweede deel zal je dan ook met de Jappen aan de slag kunnen, en daarnaast ook nog met de andere landen die wat te zeggen hadden tijdens WO2.

Breed

Aangezien Halo voor de PC toch nog wel even op zich laat wachten, hebben we Breed om naar uit te kijken. Een shooter voor de PC waarbij je ook in verschillende voertuigen over eilanden kan rondracen. Grafisch prachtig, de gameplay wordt nog even afwachten.

Divine Divinity

Na het uitstel van Outcast 2 de enige game die dit jaar nog van onze zuiderburen zal verschijnen. Een RPG die er toch steeds beter begint uit te zien. Of het de concurrentie met Neverwinter Nights, Dungeon Siege en Morrowind aan kan is nog maar de vraag.

Verder zullen de games Imperium Galactica 3, Grom, Vultures, Sabotain (eerder Sabotage), Blitzkrieg en No Man's Land hun opwachting maken. Op ToTheGame zijn links te vinden naar de pagina's van deze game waar de releasedates, previews en screenshots staan.