"Het grootste voordeel van piraterij is dat het makkelijk is. Je typt de naam van de game in, klikt op een link en het is van jou. Geen beperkingen, niets", aldus Iwinski. Volgens hem is het zaak voor ontwikkelaars en uitgevers om dit gebruikersgemak ook te bieden bij de aanschaf van een legaal exemplaar. "Maak het net zo makkelijk als piraterij en ik weet zeker dat gamers erop af komen."

CD Projekt liet zich in het verleden al eerder negatief uit over zogeheten DRM, wat staat voor Digital Rights Management. Zowel The Witcher 1 als deel twee kenden nog een vorm van DRM, maar bij laatstgenoemde werd deze enkele weken na de release al geschrapt vanwege kritiek door gamers. Volgens de studio was dit vooral een beslissing van de uitgever. 

Sinds The Witcher 2 belooft CD Projekt dat het geen DRM meer zal implementeren in alle toekomstige games, zoals The Witcher 3: Wild Hunt. De ontwikkelaar verwacht niet dat het spel hierdoor vaker illegaal gedownload gaat worden, omdat DRM meestal binnen de eerste dag na lancering al gekraakt wordt. CD Projekt roept gamers wel op om piraterij in hun omgeving af te keuren als zij er mee te maken krijgen.

Steam

Over Steam, dat ook een vorm van activatie vereist, zegt Iwinski het volgende: "Het is eenvoudig en het werkt - dat zijn vaak de grootste zwakke punten van een DRM-systeem. En het maakt zeker een groot verschil dat Valve een gamergeoriënteerd bedrijf is. Desondanks vind ik dat je meer vrijheid moet krijgen als je content koopt."