CCO Activision: 'we zijn bereid te vechten voor Microsoft-overname'

CCO Activision: 'we zijn bereid te vechten voor Microsoft-overname'

Lulu Cheng Meservey, CCO van Activision Blizzard, geeft aan dat het bedrijf bereid is om te vechten om de overname door Microsoft af te ronden.

Meservey is van mening dat de deal geen negatieve impact kan hebben. "Ik zie een hoop speculatie over Microsofts overname van Activision Blizzard", begint ze in een tweet. "Elke suggestie dat de transactie een anticompetitief effect kan hebben, is absurd. Deze fusie zal gamers en de Amerikaanse game-industrie ten goede komen, vooral nu we met stuggere competitie uit het buitenland te maken hebben." 

Meservey geeft aan dat Activision Blizzard met de waakhonden wil meewerken om de overname door te laten gaan. "Maar we zullen niet twijfelen om te vechten om de transactie te verdedigen, mocht dat nodig zijn." Daarmee reageert ze op de geruchten over de rechtszaak die de Amerikaanse Federal Trade Commission mogelijk wil aanspannen om de deal te blokkeren. Politico vernam van bronnen dat daaraan wordt gedacht. De medewerkers die de deal onderzoeken zouden erg sceptisch zijn. Het onderzoek is nog gaande, maar is wel al grotendeels afgerond.

Of de rechtszaak er daadwerkelijk komt, is nog geen gelopen zaak. De onderzoekers hebben nog geen verzoek ingediend. Mocht het wel gebeuren dan kan dat volgende maand al het geval zijn. De FTC maakt zich zorgen over de deal, omdat het Microsoft een oneerlijke boost kan geven in de gamemarkt.

Microsoft kondigde eerder dit jaar aan dat het Activision Blizzard wil kopen voor 68,7 miljard dollar. Sindsdien wordt de deal door verschillende regeringsinstanties onderzocht. Dit om er voor te zorgen dat er bijvoorbeeld geen monopoliepositie ontstaat door de overname. De deal werd eerder al wel goedgekeurd in Brazilië en Saudi-Arabië. Bij de aankondiging van de deal gaf Microsoft al aan dat de aankoop mogelijk pas in juni 2023 wordt afgerond. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Lulu gaat zon 360K verdienen aan deze overname. Natuurlijk roept zij dat lol bron: nasdaq , neogaf

0
test

@ali3n8tor das nog best weinig, dacht die Bobby zou miljoenen pakken toch las of hoorde ik een keer.

0

@ali3n8tor ze is CCO van een miljarden bedrijf. Haar basis salaris is waarschijnlijk meer.

0

Aanbevolen voor jou