De game krijgt wel "coöperatieve en competitieve skirmishes". Daarnaast zullen er na lancering meer modi toegevoegd worden, afhankelijk van de feedback van spelers. Een verhaalmodus zou op een later moment kunnen worden toegevoegd, maar "het is niet iets waarvan we hebben aangekondigd hoe we het gaan doen", aldus John van Caneghem, de general manager van BioWare Victory.

Daarnaast bevat de game e-sportopties. "We gaan echt doen wat mensen leuk vinden in een multiplayeromgeving. We maken nog geen lijst van alle features, maar je kunt zelf wel raden wat nodig is in een e-sportgame." Mogelijk bevat de game een modus waarin gamers als toeschouwers naar wedstrijden kijken, shoutcast support zodat iemand verslag kan doen van de wedstrijden en de optie voor het houden van toernooien.

Volgens Caneghem wil de studio "terug naar wat Command & Conquer zo geweldig maakt. Als een live service is het spannende dat we dingen uit kunnen proberen. We kunnen zien wat de spelers willen, we kunnen het voor een weekend proberen en kijken of het werkt, we kunnen naar de fans toe ontwikkelen."