Casual gamer speelt 5 minuten non-stop | Gamer.nl

Casual gamer speelt 5 minuten non-stop | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Hoe dit heeft kunnen gebeuren zonder dat zijn collega's, die naast hem zaten toen het voorval zich voltrok, er weet van hadden, is nog onduidelijk. Een van hen reageerde na afloop geschrokken: "Je verwacht dit niet, zeker niet dat het onder je neus gebeurt. Ik heb wel eens gehoord dat spellen als Bubbles verslavend kunnen werken, maar dat het zulke vormen aanneemt."

Michael Pachter, gerenommeerd wetenschapper aan de Rijksuniversiteit Groningen, zag deze trend al mijlenver aankomen. "Ik voorspelde op basis van gedegen onderzoek al dat social games schadelijke gevolgen kunnen hebben voor de productiviteit van mensen. Het begint bij even alt-tabben naar Angry Birds, maar voor je het weet heb je geen tijd meer om op doorstuurmails te reageren en social media bij te houden."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou